19-г. момиче от Кюстендил загина в катастрофа в Германия

Кюстендилско момиче загина при катастрофа в Германия.  Смъртта на 19-годишната Кристиана Станчова от село Жабокрът предизвика много реакции и в социалните мрежи Красавицата от малка е и част от танцовия състав на местното читалище „Съгласие”. Беше и неизменна част от щанда на читалището по време на различните празници на плодородието и на черешата. Председателката Милена Стоименова трудно намира думи, за да опише това, което е разбрала от семейството на момичето. То отишло в Германия, за да работи и да изкара пари.
Инцидентът е станал в област Олденбург. В колата са били четирима души. Движили са се по мокър път,колата се е преобърнала няколко пъти след което се е ударила в дърво, при което двигателят се е запалил. Освен Кристиана e загинало и още едно момче. Жителите са извадили пострадалите от колата,но за съжаление Криси и нейния приятел не са оцелели. Шофьорът на колата,както и другото момче ,което е било в колата са постъпили в болница със сериозни наранявания. Кристиана Станчова  бе абитуриентка тази година, завършил аПрофесионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев” в Кюстендил.
За да бъде докарано тялото на момичето от Германия е необходима сума от 7 000 лв. Исканата сума е непосилна за семейството й.

Гергана Иванова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *