19-г. писател Иво претърпя нова 7-часова операция

Хирурзите от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София във вторник оперираха Иво Христов от Радомир. 19-годишният млад писател страда от рядко заболяване, организмът му произвежда тумори в мозъка и гръбначния стълб. Вече е прекарал няколко операции на главата. Преди дни неврохирурзите в продължение на 7 часа отстраняваха тумор в малкия  мозък. Три дни преди това претърпя друга мозъчна операция за поставяне на клапа заради енцефалия. Усложнението пък се получи след терапия в Русия за облъчване на туморите, която предизвика възпаление и оток.

Минути преди да влезе в операционната, Иво написа в профила си в социалната мрежа: „Страхът ни прави слаби и несигурни. Но в същото време е нещо естествено. Всички ние в даден момент се страхуваме. Както и аз сега. Но има много надежда в душата ми, че слънцето най-сетне се подава зад хоризонта. Че болката ще спре, че ще започна да живея пълноценен живот. Поемам по този път със страх и надежда, но най-важното – с изправена глава, готов за това, което предстои. А аз вярвам, че то ще бъде добро”.

Сестрата на Иво – Франческа, ден след операцията сподели, че вече е изведен от реанимация и се възстановява. „Състоянието му все още не е добро и тепърва му предстои възстановяване и раздвижване. Благодарим на всички, които се включиха в набирането на средства, бяха с нас вчера и продължават да ни пишат и да се интересуват как е Ивчо“, съобщи Франческа.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *