19-ките на „Марек“ вървят към спасението, треньорът Цв. Видински хвърли бялата кърпа

Юношите на „Марек“ в елитната група до 19 г. тръгнаха към спасението с важна победа 3:2 срещу „Монтана“, която обаче ще се окаже пирова, след като треньорът Цветан Видински хвърли бялата кърпа с признанието, че най-вероятно клубът няма да има отбор сред най-добрите, дори възпитаниците му да се задържат над чертата на изпадащите в крайното класиране. „За нас е непосилно да издържим финансово, още повече че от есента влизат в сила такси, които трябва да се плащат. Освен това в регулярната възраст за догодина разполагаме едва с 5 момчета. Настоящия сезон го изкарахме с 8 футболисти, а състава допълвахме от по-малките набори. Поради липса на средства пътуваме в деня на мачовете до най-далечните дестинации Варна и Бургас и се връщаме у дома посред нощите, което е убийствено. Въпреки мрачните перспективи ще се постараем да останем в групата по спортно-технически показатели за наше самочувствие, че сме си свършили работата на терена. Другото не зависи от нас. Добрата новина е, че почти всички състезатели в сегашната формация се качват при мъжете, каквато е генералната ни цел да ползваме и развиваме изключително собствени кадри”, коментира наставникът.

За успеха срещу монтанчани два гола в 32-та и 48-та мин. отбеляза Стоил Борисов след асистенции на Иван Георгиев, който добави едно попадение в 40-та мин. Интригата в мача върна Владислав Цеков в 55-та и 65-та мин., но напъните на гостите за обрат парира с отлични намеси вратарят Любомир Стоянов.

„МАРЕК“ /19/: Стоянов, Николов, Владимиров, Ангелов, Заяков, Любенов, Атанасов, С. Димитров, С. Петров, Борисов, Георгиев. Резерви: Сираков, Божинов, Орозов, Василев, Златков, Станков.

ТОНИ КИРИЛОВ
Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *