2 благоевградски фирми обраха обществените поръчки на ръководената от ексшефа на МВР – Благоевград Г. Костов Агенция „Митници“

Две благоевградски фирми поеха обзавеждането с офис мебели, столове и мека мебел – главно от естествена и екокожа, на Националния учебен център и аерогарата в София, Териториална дирекция „Южна морска“ в Бургас и Централно митническо управление на Агенция „Митници“ в столицата. „Перун – ККБ“ на Кирил Кирилов и „Престиж Бизнес – 93“ на Любен Янев и Георги Шапков отвяха конкуренцията на 3 софийски фирми – главния франчайзер на известна търговска марка за офис оборудване в България кооперация „Панда“ с председател Елка Каменова-Цанкова, „Амо“ ЕООД на Мариета Бешева-Митова и „Контракс“ АД с представител Николай Йорданов. В 2 поредни обществени поръчки, с които агенцията реши да обзаведе с кожени мебели офисите си, благоевградчани дадоха най-ниските оферти.

Стойностите на поръчките са малки – на „Престиж Бизнес – 93“ е едва 6190 лв. без ДДС, а на бившата книжарска фирма „Перун – ККБ“ е за 47 750 лв. без ДДС, но спечелването им е въпрос на маркиране на територия, в която все по-трудно пробиват външни фирми. Например до момента фирмата на К. Кирилов е спечелила 244 обществени поръчки на обща стойност 20 787 325,16 лв., повечето от които са в големи държавни институции, включително и в Агенция „Митници”, че дори и в парламента, който фирмата зарежда с тоалетна хартия и перилни препарати за 250 000 лв.

„Престиж Бизнес – 93“ пък вече се утвърди като твърд партньор на Агенция „Митници“, която се ръководи от някогашния шеф на ОДМВР – Благоевград Георги Костов. Само през тази година фирмата на Янев и Шапков спечели няколко поредни конкурса на агенцията за текущи ремонти на сгради, съоръжения, инсталации и пътната инфраструктура в района на София и Благоевград, с обща стойност над 550 000 лв.

Благоевградската фирма участва и в тазгодишната мегапоръчка на агенцията – за проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор за цялостната реконструкция и модернизация на ГКПП „Станке Лисичково“. Процедурата за избор на изпълнител бе открита в края на август тази година и според обявата в Агенция за обществени поръчки е с прогнозна цена от 15 450 000 лв. без ДДС, или близо 18,5 млн. лв. Срещу тази огромна сума пунктът, който не е ремонтиран от 28 г. и е буквално руина с изпочупени табели, съдрани знамена, висящи ръждясали ламарини вместо навеси и невъзможност да се разминат 2 тира, трябва да придобие европейски вид.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *