2 г. затвор за кюстендилец, свил ракията на шефа на балнеосанаториума по време на извънредното положение

Две години зад решетките ще остане кюстендилецът Емилиян Димитров, след като задигна 26 литра ракия, телефон и радиатори от балнеосанаториума в града по време на извънредното положение. Районен съд – Кюстендил под председателството на съдия Светослав Петров призна за виновен 42-годишния  мъж  в кражба при условията на опасен рецидив и му наложи наказание от 2 години „лишаване от свобода“, при първоначален режим на изтърпяване „строг“.   Кражбите са извършени за  времето от  16-19 март 2020 година от къща на ул. „Цар Симеон“ в Кюстендил, собственост на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД. Стойността на отнетото имущество  е  960, 25 лв., собственост на СБР – филиал Кюстендил и Живко Неделчев, директор, като деянията са извършени по време на извънредното положение на територията на страната .

На 16 и 17 март 2020 г. Емилиян е отнел 26 литра ракия за 208 лв. от владението на шефа на санаториума Живко Неделчев.

От същия обект – къща на ул. „Цар Симеон“, подсъдимият е отнел на 18.03.2020 г. мобилен телефон на стойност 321, 29 лв., а на 19.03.2020 г. алуминиеви радиатори, смесители за вода и сифон за мивка на обща стойност 430, 96 лв., собственост на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД.

Районен съд – Кюстендил осъди  Емилиян Димитров да плати на „Специализирани болници по рехабилитация Национален комплекс“ ЕАД – филиал Кюстендил сумата от 430, 96 лв., представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат на престъплението, и на Живко Неделчев сумата от 208 лв. за причинените му имуществени вреди.

Присъдата, с която на Емилиян е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода за кражби в условията на опасен рецидив, може да се обжалва в двуседмичен срок пред Кюстендилския окръжен съд.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *