2 г. след скандал на метри от полицейското управление! Възпитателят в Спортното училище в Сандански М. Христов осъден за закана срещу треньора по джудо Ст. Стоянов, застрашен е да загуби работното си място

След две години съдебен спор възпитателят в Спортното училище в Сандански Методи Христов е с присъда една година и половина лишаване от свобода, с тригодишен изпитателен срок за закана за убийство срещу треньора по джудо Стоян Стоянов. Осъдителната присъда на М. Христов постанови магистрат Николинка Бузова в Районен съд – Сандански. М. Христов ще трябва да заплати и 3000 лева обезщетение на опонента си и разноските по делото, които възлизат на около 1200 лева.

 В съдебна зала съдия Н. Бузова призна за виновен М. Христов за това, че на 10.08.2018 г. на метри от сградата на полицейското управление в Сандански е отправил закана за убийство на Стоян Стоянов, треньор в клуба по джудо и карате в спортен клуб “Спартак” в града. Според събраните доказателства в съдебния процес М. Христов е насочил нож срещу Ст. Стоянов, като е казал: „Ела по-близо, ей тук ще те заколя, п…ко долна, сега ще те разпоря, с теб е свършено, ти си мъртъв”.

Николинка Бузова

В мотивите на съдия Н. Бузова за налагане на осъдителната присъда е натежал фактът, че отправените закани са могли да възбудят у Ст. Стоянов основателен страх за осъществяването им.

Това е втора присъда, наложена на възпитателя М. Христов в рамките на две години. През 2018 г. той бе изправен на подсъдимата скамейка с обвинение за клевета от колегата си Кирил Тилев. Тогава с решение на съдия Иван Филчев на М. Христов бе наложено административно наказание глоба в размер на 2500 лева.

Ако новата присъда бъде потвърдена и от Окръжен съд – Благоевград, М. Христов ще загуби работното си място в Спортното училище в Сандански, където е възпитател.

ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *