2.6 млн. печалба за вдовицата на Самоковеца от недействаща фирма

Впечатляващите 2,6 милиона лева е прилапала вдовицата на митичния мафиот Константин Димитров-Самоковеца, показа проверка на „България Днес“.

Солидната сума е обявена като печалба за миналата година в една от фирмите на Ангелинка Димитрова. Любопитно е, че самото дружество, което трябва да се занимава с търговия  не извършва почти никаква дейност, показва отчета публикуван в Търговския регистър. Откъде точно са парите, така и не става ясно. Феноменалната печалба е записана на името на фирма „ Борогруп травел Лондон“. Тя е част от наследството на Ангелинка, което вдовицата придоби след разстрела на Самоковеца през 2003-а в Амстердам.

Приживе Димитров бе сочен за един от най-големите мафиотски босове у нас. Чрез ръководените от него контрабандни канали Косьо годишно печели стотици милиони левове. Част от тях отчита на политици и висши ченгета, а останалата запазва за себе си. Сериозни суми от изкараното Самоковеца влага в покупка на имоти в България и чужбина. Така за отрицателно време на името на въпросната фирма са вписани луксозен хотел в Боровец, няколко огромни къщи в курорта, апартаменти и цели сгради в София. Наред с имотите Ангелинка наследи проблеми и с данъчните. След смъртта на мъжа си тя бе обвинена е контрабанда и пране на пари заради внос на стока от Турция.

След серия дела Ангелинка бе оневинена. Тя успя дори да осъди държавата за 20 бона обезщетение заради претърпени страдания по време на процеса. След оправдателната присъда фирмата на Ангелинка започва да трупа милиони левове по сметките си. Солидни суми тя си докарва и от десетките апартаменти и магазини в центъра на София. Така тя може да си живее луксозно в Лондон, където притежава луксозен мезонет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *