Реанимираха СДС в Кресна, издигат Илиян Кръстев кмет

СДС основа през уикенда структура в Кресна. Това стана в присъствието на областния председател на сините Димитър Димитров и представителя за Югозападния регион и член на НИС Костадин Костадинов, който е от Дупница.

Така 2 месеца преди местните избори някогашният силен демократичен съюз започна да се надига и да възражда структурите там, където те се саморазпуснаха още преди 10 години.

За председател на СДС в Кресна двайсетината нови учредители избраха бившия кмет на града Илиян Кръстев. Освен че оглавява партията, Кръстев ще е и кандидат-кмет на общината от СДС, вероятно единствен в региона, който ще играе с някога популярното и печелившо трибуквие.

Секретар на новоучредената структура стана Кирил Лазаров, който заедно с Кръстев на предишните местни избори влезе общински съветник от „Коалиция за Кресна“. Лазаров е лесничей и преди години бе отявлен привърженик на БЗНС. Заместник-председатели на СДС ще са Иван Иванов и Георги Атанасов.

Самият Илиян Кръстев бе начело на общината 2 мандата – от 2007 до 2015 г. През 2007 г. той бе издигнат от коалиция “Пълна промяна” – НДСВ и ВМРО-БНД и на балотажа победи с 252 гласа Валентин Стоичков, който дотогава бе кмет на Кресна, а в момента е заместник-кмет. През 2011 г. Кръстев би на изборите опонента си Милчо Караджов от  партия „Атака“.

След двойната успешна серия на миналите избори той получи близо 21% от гласовете на избирателите, но остана трети в надпреварата и до балотажа стигнаха кандидатът на БСП Николай Георгиев и Атанас Махлелиев от ГЕРБ.

С официалната му поява на политическата сцена като кандидат за кмет Илиян Кръстев ще се яви на предстоящите местни избори във вече познатата конфигурация политици, с които през годините бяха опоненти – Н. Георгиев ще се кандидатира от БСП, а за М. Караджов, който в момента е съветник от ГЕРБ, се говори, че най-вероятно ще е кандидатът на управляващата партия.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *