20-годишният К. Козас, поел бизнеса на родителите си, влиза в битката за общински съветник в Благоевград

20-годишният Констандинос Козас се очертава като най-младият кандидат за общински съветник в Благоевград. Преди година той е поел ръководството на двете фабрики за обработка на маслини на родителите си в Благоевград и Якоруда, като паралелно следва „Управление на бизнеса“ в Нов български университет“.

„От малък имам интерес към политиката и бизнеса. На 13 години започнах работа във фабриката на родителите ми, като тръгнах от общ работник и минах през всички звена. Като гледам листите за общински съветници за предстоящите местни избори, в които отново са познати лица със стари идеи, се амбицирах да покажа, че младите имаме шанс и можем да променим ситуацията. Младите хора се интересуваме от политика, проблемът на болшинството е, че не вярват, че могат да участват в управлението и нещо да зависи от тях“, мотивира желанието си да се включи в предизборната надпревара Констандинос Козас. „Искам да покажа, че стига да искаш, стига да работиш упорито и да си честен, можеш да постигнеш всичко. Промяна е нужна и тя не може да се очаква от едни и същи лица в политиката. Затова очаквам сериозна подкрепа от всички, които ме познават, а те не са малко“, заяви младият предприемач. „Липсата на работна ръка, липсата на перспективи за работа и за растеж в професионално отношение в Благоевград са основните проблеми, заради които градът бавно, но сигурно обезлюдява. Проблемът е, че бягат и работниците, и работодателите от града.  Благоевград не трябва да бъде само мястото, на което аз и моите връстници сме израснали. Той трябва да се превърне в място за нашето развитие. Нещата могат да се променят с далновидна бизнес политика на местната управа, със създаване на коректна бизнес среда и с промяна на отношението на част от работодателите към служителите, защото много от тях пропускат основното правило, че работниците са точно толкова важни, колкото и бизнес партньорите им. „Кандидатурата ми за общински съветник е едно добро начало. Докато всички си повтаряме „Нищо не зависи от мен, нищо не мога да променя сам“ наистина ще тъпчем на едно място. Надявам се да успея, за да мога да влияя на промяна на политиката и нещата в Благоевград наистина да се променят. Някои хора забравят, че техните деца ще наследят този град“, искрен е 20-годишният благоевградски предприемач. „Крайно време е Общински съвет да обърне поглед напред“.

Козас е учил в СУИЧЕ, завършил е Езиковата гимназия с профил немски и английски и макар да е роден в Гърция, е израснал в Благоевград. Разчита на преференциалния вот, а листата, с която ще атакува местния парламент, е на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ с областен лидер строителният предприемач Димитър Урдев.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Чичко Паричко

    Я, Урдата пак е намерил някой будала паралия да му снася кинти за изборите!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *