HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

20-г. банскалия, шампион по канадска борба, обвинен в опит за убийство на турчин при меле в дискотека „Пирин“, чужденците пиели на екс, гаврили се с бармана и сервитьорките

20-годишен банскалия, бивш състезател по канадска борба, е обвинен в опит за убийство на турчина, който бе ранен при пиянски екшън в дискотека в Банско преди 2 месеца. Банскалията Борис Стоев, който при мелето също беше с порезна рана, е привлечен като обвиняем на база свидетелски показания и наблюдаващият прокурор Весела Стоилова внесе искане в съда да бъде задържан под стража.

Делото по мярката се гледа вчера от окръжния съдия Красимир Аршинков, който прие представените от адвокат Красимир Дуков писмени доказателства за това, че младият банскалия е неосъждан, без криминални регистрации, има грамоти от Федерацията по канадска борба за първо, второ и трето място в спартакиади. Съдията прие, че документите са относими с оглед характеристичните данни на обвиняемия и уважи искането на защитата да бъде изслушана майка му.

51-годишната Недялка Събева обясни, че синът й е добро и кротко момче, но му се наложило много бързо да порасне, тъй като преди 2 години баща му починал внезапно. Това бил тежък удар на съдбата, имало и втори – майката претърпяла онкологична операция. Синът започнал да работи на две места почасово, за да помага на семейството, но основната издръжка идвала от майката, която е зъботехник по професия. Спортната кариера на Б. Стоев е прекъсната, след като си счупил ръката. Няколко дни преди инцидента получил оферта за работа като охранител в дискотека „Пирин“ и на 16-и декември отишъл да види каква е ситуацията.

Прокурор Весела Стоилова изтъкна, че турският гражданин Урхун Гулач е бил прободен с нож в областта на гърдите и е имало реална опасност за живота му, ако не са били лекарите. В хода на разследването, което допреди 2 дни е било срещу неизвестен извършител, са разпитани множество свидетели, които са две групи – турците и българите, които са били в дискотеката. Първите твърдят, че някакъв непознат спънал техния приятел и се нахвърлил върху него в тъмното. Когато светнали лампите, видели, че е ранен с нож, който бил в ръцете на българин. Пострадалият турчин е качен на такси, като пак същият мъж се опитвал да го свали оттам. Българите, които са разпитани като свидетели, пък твърдят, че Борис Стоев е бил повален на пода и върху него се нахвърлили пияните чужденци.

Прокурор Стоилова изтъкна, че има и трети независим свидетел, който се е обадил на телефон 112, и той е разпознал Борис като човека, който бил с ножа в ръка.

Адвокат Дуков заяви, че се кредитират показанията на турците, които никъде не казват в показанията си, че те са проявили агресия и са провокирали инцидента. 7-те турци поръчвали и пиели на екс, направили сметка за 360 лв. и били толкова пияни, че няколко пъти подлагали крак, за да спънат бармана и сервитьорките. „Тогава Борис отишъл и ги попитал на английски: „Why” /защо/ се държат така, а те вместо да кажат едно „Sorry“ /извинявай/ и всичко да приключи, се нахвърлили върху него, повалили го на земята, започнали да го ритат, един от тях счупил бутилка бира в ръката му, за което има медицинско свидетелство. Има свидетел, който казва, че турчин с брада е държал нож, но този чужденец се е прибрал в родината си. Никой не е разпознал Борис, че е нанасял удари с нож, но вместо да се изчака заключението от експертизата на видеозаписите от камерите, се бърза с обвинение, и то за опит за убийство. Става въпрос за една средна телесна повреда, тъй като на втория ден след като му е оказана лекарска помощ, турчинът е разпитан като свидетел в РУП – Банско, а на третия си е тръгнал за родината. Борис Стоев е задържан, след което досега е ходил 8 пъти на разпит в полицията и не се е укрил”, заяви адвокат Дуков.

Той помоли съдията за по-лека мярка „домашен арест”, за да може днес Борис да отиде на гроба на баща си, тъй като се навършват 2 години от смъртта му.

Съдия Красимир Аршинков обаче му наложи парична гаранция от 1000 лв., като счете, че няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление, и се разпореди на съдебната охрана да го освободи незабавно. Паричната гаранция трябва да се внесе в 10-дневен срок, в случай че САС потвърди определението.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *