20-кратен еврошампион изпита каратисти на „Спартак“ край морето

20-кратният европейски шампион по киокушин Валери Димитров изпита каратисти на „Спартак“ (Бл) за нови бойни степени в Кранево. Той бе главен инструктор на летния технически лагер, който се проведе край морето, а в проявата участваха треньорите на благоевградския клуб Радослав Рангелов и Борис Стоименов, както и двама от най-изявените им възпитаници – Валентина Тасева и Евгени Шуманов.

Евг. Шуманов, Б. Стоименов, Г. Клеверинга, В. Димитров, Р. Рангелов и В. Тасева /отляво надясно/ на плажа в Кранево

В. Тасева защити 3-то кю (зелен пояс с черта), Евг. Шуманов взе 5-о кю (жълт пояс с черта), а Б. Стоименов се пребори за II дан (черен колан с две черти). Изпитите бяха доста тежки и продължителни, разделени на няколко етапа – техническа част, силова част и кумите (спаринг). В триразовите тренировки на В. Димитров помагаха майсторите Георги Попов, Петър Магеранов, Борис Николов, Христо Терзиев и Димитър Трампов.

Р. Рангелов се охлажда в морето

За изпита бяха поканени датчанинът Ян Бюлоу (VII дан), който е председател на изпитната комисия на eвропейската карате организация, и нидерландецът Гилберт Клеверинга (VI дан) – член на европейската карате организация. Двамата се включиха и в тренировъчния процес, за да наблюдават кандидатите за дан степени, както и да споделят опита си в източното бойно изкуство.


В. Тасева /в средата/ играе кумите пред погледа на В. Димитров

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *