20 чувала с боклук изнесоха от района на Скакавишкия водопад планинари от Кюстендил

Планинари от Кюстендил почистиха района на водопада при с. Полска Скакавица. През 1968 г. 70-метровият водопад Скакавица, наричан българския рай, е обявен за природна забележителност. Вековната борба с природата е създала това магическо място, където милиони капчици се разбиват в скалите и светят с различна светлина, погалени от слънцето. Създават причудливи отражения и невероятна феерия от цветове. В скалите има множество дупки и обрасла растителност. Има направени няколко панорамни площадки, от които гледката е уникална – снопове вода, бели пелени се спускат от ръба на скалите. Водни струи те пръскат и освежават, а зеленият губер те успокоява и омайва.

Почистването  се наложило, тъй като районът на водопада  бил превърнат в сметище. Около 20 чувала с боклуци бяха събрани от туристите от осоговското дружество. Поставили и табелки с надпис: “Обичаш ли гората, боклука в торбата”. Спазвайки го всички, нашите планини и гори ще са по-красиви и по-чисти. „Нашите впечатления са, че около беседките и местата за отдих има най- много боклук. Да се надяваме, че ще се повиши съзнанието и екокултурата на пребиваващите в планината“, споделиха туристите.

След успешно завършената акция по почистването бяхме любезно посрещнати от кметския наместник на с. Полска Скакавица Емил Димитров и бяхме почерпени с вкусни гозби.

ГЕРГАНА ИВАНОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *