200 благоевградчани скочиха срещу строителството на сграда върху детска площадка в жк „Еленово“ с инвеститор – любимата фирма на екскмета Ат. Камбитов за директно възлагане на обществени поръчки

Над 200 жители на благоевградския кв. „Еленово” с гневна подписка поискаха от кмета на Благоевград Румен Томов и председателя на ОбС Андон Тодоров да спрат застрояването на детската площадка до бл. 101. Върху нея вече зее огромен ров, предвиден за основите на поредната жилищна сграда в града, налети са и първите метри бетонови стени.

Възложител на обекта е фирма „Екстраколор“ ЕООД на Ивайло Митев, която бе любимата фирма на бившия благоевградски кмет Атанас Камбитов за възлагане на малки обществени поръчки с пряко договаряне без предварително обявление. Миналата година фирмата направи ремонта на детските площадки в три детски ясли и теч от покрива на читалището, приземния етаж на защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в кв. „Струмско”, текущите ремонти на детските градини „Ведрица”, „Св. Богородица”, „Детелини”, „Роса”, „Щастливо детство”, „Мак”, „Здравец”, „Алени макове”, „Синчец”, „Първи юни”, „Усмивка“ и „Детски свят”, като през 2015 г. Камбитов пак й бе възложил ремонти на градините. В съдружие със Стоян Керин в консорциум „Екстра Струма” Митев спечели и освежаване на детските заведения срещу 236 000 лв., въпреки че имаше друг участник с предложена цена от 221 000 лв.

Сега „Екстраколор“ ЕООД инвестира в поредната жилищна сграда в и без това презастроения Благоевград.

Любопитен детайл е, че близо до строежа на Ивайло Митев е и офисът за продажба на бои.

Строителното разрешение на сградата е от 19 май 2020 г. а строителните дейности се извършват от ДК – Благоевград, са данните от инвестиционната табела пред обекта.

В подписката си благоевградчани настояват за спиране на строителството и детската им площадка, която е терен в междублоковото пространство, на който малчуганите ритат топка, да бъде възстановена в предишния й вид. Засега те не плашат с гражданско неподчинение, но според организаторите и тази възможност не е изключена.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Илия бохсиорО

    В така наречената “зелена площ” от десетилетия са се гушнали два панелни гаража, собственост на комшии…Те минават през тротоара, тъпчат тревата и си оставят колите дори отвън. За тях няма възражения. Защо? Айде стига сълзи от кромид!

    Отговор
  2. Уста Колю Фичката

    Метастазите на Камбата и сие си продължават и при сегашните временни шефове! Важното е да знаеш на кого и колко да буташ под масата!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *