200 продадени билета за първия мач на ОФК „Пирин“ след изпадането, непредвидена контузия наложи вътрешни рокади в последния

Само около 200 продадени билета отчетоха в ОФК „Пирин“ за първия мач след изпадането срещу „Добруджа“. На трибуните имаше поне още толкова зрители с пропуски и гратисчии, но след емоциите в двубоя нямаше някой, който да съжалява, че е изгубил напразно времето си. На наставника дебютант Петър Златинов се наложи да прави вътрешни рокади в последния час след контузията на заключителната тренировка преди сблъсъка с добричлии на Евгени Тунтев. Мястото му до Димитър Митев в центъра на защитата зае капитанът Юлиян Попев, а на левия бек бе преквалифициран Аспарух Смилков. Отдясно на отбраната действаше Илиян Митрев. По крилата оперираха Марио Топузов и Кирил Грозданов, който бе сред най-активните на терена и асистира за победния гол на Владислав Златинов. Атаката подпомагаха от задни позиции ветеранът Антон Костадинов, Методи Стефанов и рожденикът Любомир Христов, който се представи на ниво. Домакинската врата заключи новият страж Ивайло Яначков с две решителни намеси.

Зелено-белите се понравиха с хъса и самораздаването, които не ги напуснаха в минутите на подем в играта на гостите. Тунтев има лошо разтежение и може да отсъства по-дълго време, на Марио Топузов му потече кръв от носа след загрявката и това е причината за закъснялата му поява на игрището от самото начало, стана ясно вчера. Треньорско решение остави извън групата Веселин Любомиров, нямаше го и острието Росен Кръстев. Неговата жълта карта така и не пристигна от Испания, въпреки уверенията на тамошната федерация, че са я изпратили още в петък, но се очаква да бъде на линия за неделната визита на „Царско село“.

Старшията П. Златинов не се поддаде на еуфорията от успеха и акцентира на допуснатите слабости. „Необяснимо за мен, се върнахме назад след гола. В подобни ситуации ми се иска да пресираме, да натискаме и да принуждаваме противника да греши. Не ни се получи, но го отдавам на младостта и на липсата на достатъчно самочувствие. Все пак повечето от момчетата за първи път бяха титуляри при мъжете. Непрекъснато им говоря, че трябва да се забавляват от футбола, да изпитват удоволствие и тогава ще вървят напред”, коментира санданчанинът.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *