206 безстопанствени кучета са кастрирани в Радомирско

Община Радомир е приела програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета, като по изпълнението й през миналата година са преброени 86 в града и 121 по селата. Това съобщи кметът Пламен Алексиев. Мерките, които са предприети, са кастриране както на безстопанствените кучета, така и на домашните любимци.

Общината е сключила договор с ветеринарномедицинска лаборатория в града, като са заловени кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани 206 безстопанствени  кучета в общината. 131 от тях са заловени по сигнал от общината, кметските наместници и граждани, а 75 – при обход. От тях 61 в града и 175 в селата. Те са върнати на местообитанията им.

Все още не са регистрирани всички домашни любимци, до момента това са направили 418 собственици, като 112 са освободени от такса като собственост на инвалиди, кастрирани или ловни.

В община Радомир годишната такса по Закона за местните данъци и такси за домашен любимец е 10 лв.

„Общинската администрация ще предприеме действия за изграждане на приют при наличие на средства или финансиране от НПО”, твърди кметът Пламен Алексиев .      КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *