21-ви ден на протести в страната

Двадесет и първи ден на протести в страната. Планиран е национален протест срещу правителството, а от обяд започнаха поетапни блокади в различни части на София.

Паралелно, акции с блокиране на основни пътни артерии има в няколко града на страната. Те бяха организирани от т.нар “Отровно трио”. Полицията е на крак, за да не допусне безредици, предава Нова ТВ.

Протестиращите традиционно се събраха пред президентството. Призивите са хората да си носят палатки, храна и вода, защото са се заканили да останат до момента, в който исканията им бъдат изпълнени.

Блокадите в София започнаха още по обяд. Минути след 12 протестиращи излязоха на кръстовището на булевард „България” и „Иван Гешов” и спряха движението.  

„Всеки един гражданин е подложен на един жесток рекет. Това, което прави правителството е рекет. От най-горе до най-долу”, казаха протестиращи.

Стигна се до напрежение между хората, блокирали кръстовището и шофьори, които се опитваха да минат по булеварда. Въпреки опитите на полицията да регулира движението, част градския транспорт в района също остана под блокада за известно време.

Блокадата на кръстовището прерасна в шествие. Демонстрантите минаха по булевард „България” към „Петте кьошета” и Съдебната палата.

Последователно бяха блокирани и кръстовищата пред Министерския съвет и Ректората, след което шествието спря на „Орлов мост”.

Паралелно с това, недоволни започнаха да се събират в триъгълника на властта още по обед. А в същото време друга група протестиращи блокира едното платно на булевард „Александър Малинов” в кв. „Младост”.

„Не сме доволни от корупцията, не сме доволни от далаверите, от шуробаджанащината, от това, че над 2 милиона българи избягаха в чужбина”, казва Светослав Трайков.

Преди дни той участва в акцията по спирането на софийското метро. Повдигнато му е обвинение в съучастие в хулиганство.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *