21 пъти скочи мизата за павилион пред поликлиниката в Сандански, досегашният наемател А. Гикенски изгуби наддаването

21 пъти скочи цената за наем на общински терен за поставяне на временен търговски обект за кафе и закуски на бул. “Свобода” в Сандански. 45 366 лева без ДДС предложи фирма “Разпространение на печатни издания” за наем за 5 години на 6.75 кв. метра общински терен, при обявена цена от община Сандански 2194 лева. 

Това се случи по време на търговете, проведени вчера в заседателната зала в община Сандански. Един срещу друг на търга се изправиха досегашният дългогодишен наемател на общинския терен Антон Гикенски с фирмата си “Антон Гикенски-2002” и фирма “Разпространение на печатни издания” с адрес гр.  София и упълномощен представител Йордан Казаков.

Общинският терен се намира на пъпа на Сандански, пред сградата на поликлиниката.

Председателят на комисията, началник отдел “Общинска собственост” в администрацията Ивайло Пензов, отвори офертите на двамата кандидати и обяви за спечелила търга фирма “Разпространение на печатни издания”, след което упълномощеният представител на фирмата Йордан Казаков постави подписа си върху протокола, с който фирмата бе обявена за победител в търга.

Антон Гикенски след приключване на търга отправи питане към комисията дали не е нарушена процедурата по провеждане на търга: „Защо фирмата участва в търга за 4 общински терена, като представителят на фирмата се явява с едно пълномощно и за 4-те терена, а не поотделно, с посочен адрес на всеки един от тях, както е записано в тръжните документи?”. Председателят на комисията Ив. Пензов поясни, че няма проблем, че пълномощното не е издадено  отделно за всеки един общински терен.

За останалите общински терена фирма “Разпространение на печатни издания” не участва и те бяха спечелени от досегашните си наематели на цени от 10 до 20 лева по-високи от първоначалната, обявена от общината. Терен №10 на бул. “Свобода” за продажба на зеленчуци с площ от 12 кв.м ще се стопанисва от фирма “Стефка Аврамова” срещу 3500 лева без ДДС. Цената, обявена от община Сандански, е 3494 лева без ДДС.

Общински терен №12 на бул. “Свобода” с площ от 12 кв. метра бе спечелен от фирма “Гео Вик” с управител Стоян Драмов на цена от 4220 лева, при обявена от общината 4212 лв. без ДДС. 

14-дневен е срокът за обжалване на процедурата по търга, след което кметът Кирил Котев издава заповед и сключва договор с фирмите, спечелили търга. 

ЛИДИЯ МАНЕВАТеренът под този павилион се оказа „златен”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *