21 свободни места за учители обявиха в Сандански, най-много – 9, са в Техническата гимназия

Броени дни преди старта на новата учебна година основните училища и гимназиите в Сандански са обявили 21 свободни места за учители, като само 9 от тях са за цял щат.

Рекорден брой – 9 учители на половин щат, се търсят в Професионална техническа гимназия в Сандански. Там са обявени свободни места за дисциплините учител по изобразително изкуство, информационни технологии, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, биология и здравнообразователна теория и практика, машиностроене и металообработване, металургия и теория и практика, икономика и мениджмънт, български език и литература.

В Първо основно училище са обявени 3 учителски места, като две от тях са за целодневно детско обучение и едно е за учител в начален етап.

Във Второ основно училище са обявени две свободни места -учител по физика и астрономия и преподавател в прогимназиален етап по физическо възпитание и на половин щат учител по изобразително изкуство. Директорът на училището Евдокия Георгиева поясни, че е назначила комисия по прием на документи. Изготвя се протокол кои от тях отговарят на изискванията и едва след това директорът по преценка издава заповед за една година на този, който отговаря на условията за съответната дисциплина.

„Две от местата се освободиха поради пенсиониране на колеги, имаме и едно на половин щат. Крайният срок изтече на 31 август, до 7 септември комисията ще трябва да изготви протокол, който ще ми бъде предоставен в същия ден”, каза Е. Георгиева.

В Спортното училище „П.К. Яворов”, в което учебните занятия вече се провеждат, има 4 нови попълнения. „Двама от новите колеги са на половин щат, двама са по заместване”, каза директорът Николай Марков. Процедурата е спазена и педагогическият състав е пълен, издадени са заповеди за назначаване на новите учители”, допълни още Н. Марков.

ЛИДИЯ МАНЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *