HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

215 абсолвенти от Философския факултет на ЮЗУ се дипломираха, социоложката Ж. Георгиева дойде на церемонията с 11-месечната си дъщеричка на ръце

215 бакалаври и магистри от Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония бяха отличени и 18-те абсолвенти, завършващи с най-висок успех, 9 от тях бяха отличени с плакети, а останалите с грамоти

„В тези сложни времена най-ценното оръжие са знанията. Бъдете смели в мечтите си, неуморни и неотстъпчиви в желанията и действията си да ги постигнете”, с тези думи деканът на факултета проф д-р Борис Манов се обърна към завършващите специалностите „Философия“, „Социология“, „Психология“ и „Политология“.

Зам. ректорът по учебната част проф. д-р Антони Стоилов също поздрави абсолвентите, като ги посъветва да следват стъпките и заветите на Апостола за „чиста и свята република“

С най-висок успех – 5.95, се дипломираха психолозите Георги Велинов и Христина Христова, която от името на абсолвентите благодари на преподавателите и заяви: „Несъмнено след предадения ни теоретичен и практически опит днес, след четири години безспирен труд, всеки от нас може да определи себе си като изграден специалист – знаещ и можещ”.

Професионална реализация вече е намерила Мая Гоцева, която от три месеца работи като психолог в дневен център. Тя разказа, че още от 7-ми клас се увличала по психологията, тъй като обичала да общува, още повече че имала двама братя. Призна, че най-труден й бил изпитът по когнитивна психология при проф. д-р псн Васил Мадолев, който взела от 3-ия път, но бе категорична, че всичките й усилия си заслужавали и продължава с магистратура.

Знанията си ще надгражда и бакалаварът по социология – дупничанката Ивона Фарина, която след изкаран стаж в дирекция „Човешки ресурси” в „Актавис“ е убедена, че завършената от нея специалност дава широки полета за реализация.

За академична кариера, започваща с докторантура след сегашната магистратура по европейска интеграция, пък мечтае политологът Александра Георгиева от Кюстендил.

Друга абсолвентка, бакалавър по философия, Венцислава Венчова от Благоевград сподели, че в момента учи второ висше образование „Право“, както и магистратура по „Философия и психоанализа“.

„Насочих се към философията, защото тази наука дава широк спектър от познания. Бих искала да се реализирам в съдебната система като прокурор или съдия. Друго евентуално поприще е професията на психоаналитик. Убедена съм, че независимо от професионалния ми път знанията по философия ще ми бъдат изключително полезни и ще ми помогнат”, изрази увереност Венцислава и благодари специално на проф. д-р Георги Апостолов, научния си ръководител доц.д.н. Вяра Николова и на останалите преподаватели от факултета.

Присъстващите в аулата развесели социоложката Жулиета Георгиева, майка на две деца. Тя излезе да получи дипломата си заедно с 11-месечната си дъщеричка, а деканът проф. Манов й пожела още 2-3 деца и още толкова дипломи.

Специален музикален поздрав към абсолвентите отправиха Кристина Атанасова от ансамбъл „Пиринче“ и Александрина Механджийска.

Сред гостите на тържествената церемония бяха проф. д-р Емилия Занкина, зам. ректор на АУБГ, директор на дирекция „Социално подпомагане“ Александър Балев, декани, зам. декани на факултети в ЮЗУ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *