220 абсолвенти на Стопанския факултет дадоха старт на балните фиести в Благоевград

220 абсолвенти от Стопанския факултет на ЮЗУ “Н. Рилски” дадоха старт на балните фиести в Благоевград. На финалната права, преди последните семестриални изпити, държавни, а за някои от отличниците защита на дипломна работа, студентите се веселиха на абсолвентски бал.
Сред феерията от официални рокли, основно дълги, се открои Гергана Иванова от Радомир, облечена в елегантен костюм, с риза и вратовръзка. “Избрах си тоалета преди два дни. Нарочно избрах панталон, за да изпъквам”, призна Гергана, която след миналогодишната си студентска бригада в Аляска сега стяга куфари за Шотландия.
Погледите на многобройната публика събраха близначките Криси и Поли Дякови от Черниче. Двете чаровни дами, бъдещи бакалаври по “Международни икономически отношения”, бяха заложили на къси черни рокли с актуалните за сезона флорални мотиви. “Въпреки че сме близначки, сме коренно различни. И двете си имаме собственно мнение и вкус, затова ни беше много трудно да решим какво да облечем. Изборът ни бе свързан с много караници и разправии. В крайна сметка Поли избра роклите, а аз грима”, разкри Криси.
Все пак, за да подчертаят индивидуалността си, те не бяха напълно еднакви, а с различни прически и обувки. На въпроса дали близначките са се възползвали от приликата си, за да се разменят за някой изпит, Криси, вече работеща по специалността си в 5-звезден столичен хотел, сподели, че никога със сестра си не са мислили такъв варинат, защото и двете разчитат на знанията и подготовката си.
И макар да се бяха събрали да празнуват, абсолвентите мислеха и упорито коментираха помежду си предстоящите изпити.
“Остават ни още 5 семестриални изпита. Най-трудният е по “Консервационна природозащита” при проф. Георги Георгиев след два дни”, признаха четвъртокурсниците по “Туризъм” Мартин Милов, Теодора Тренчева и Борислав Данаилов.
Плановете си за бъдеща реализация в родината сподели и владеещата английски, руски и испански Ивона Боянова от същата специалност. Стилната дама, родом от Перник, но живееща в Благоевград, бе, ако не единствена, то една от малкото абсолветки, предпочела равни обувки пред високите токчета.
“На абитуриентския ми бал се измъчих с 11-сантиметрови токчета, затова сега избрах чисто равни обувки. Така ми е по-леко, спокойно и ще танцувам свободно”, разказа за практичния си избор Ивона, съчетала обувките с изчистена синя рокля, стояща й перфектно, лек грим в същия нюанс и небрежен кок.
За да празнува абсолвентския бал заедно с колегите си дойде и Неси Арнауд. Отличничката от специалност “Счетоводство и контрол” имаше нужда от финансова помощ, за да сбъдне мечтата си – да ходи стабилно напълно сама. В набирането на средства за операцията се включиха много хора с големи сърца.
Както “Струма” писа, над 170 студенти от Стопанския факултет се отказаха от лъскави курорти и заедно с преподаватели организираха благотворителен студентски празник в подкрепа на Неси, на който бяха събрани над 8000 лв.
“Много съм щастлива и развълнувана. Благодаря на всички за подкрепата”, каза Неси и допълни, че й остават три семестриални изпита и защита на дипломна работа, а след това ще се подложи на операцията.
Абсолвентите поканиха на бала и преподавателите си и празнуваха предстоящото си завършване до малките часове на нощта.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *