2243-ма кандидат-гимназисти в Пиринско се записаха на първо класиране, 245-има са подали заявления за втория етап

2243-ма кандидат-гимназисти в Пиринско са се записали на първо класиране от приема след основно образование, а 245-има бъдещи осмокласници са подали заявления за втори етап, стана ясно след обявяването на второ класиране вчера.
Припомняме, че за предстоящата учебна 2019/2020 година за областта бяха утвърдени 128 паралелки /с общо 3328 места, при 26 деца в клас /, от които 68 профилирани, 60 професионални в 56 училища. Заради недостатъчен брой кандидати след много сериозен анализ и след получено потвърждение от местните власти – общински администрации, педагогически специалисти в отделните училища, РУО пристъпи към закриване на 9 паралелки в обединените училища, в профилирана и професионални гимназии. Така местата бяха редуцирани на 3094, а общият брой класирани на първия етап бе 2573, като има и ученици, неуспели да „влязат“ никъде, тъй като не им е достигнал необходимият бал за желаната паралелка.
На втория етап са класирани 270 бъдещи осмокласници. Те следва да се запишат в училищата, в които са приети, с оригиналните документи до 22 юли .Учениците, които са класирани и не се запишат, не запазват местата си. Обявяването на записалите се и броят на незаетите места след втори етап на класиране се осъществява до 23 юли. В третия етап на класиране участват ученици, които не са приети или не са кандидатствали до момента. Кандидатства се само са останалите свободни места. Подаването на документи е в периода 24-25 юли от 08.00 до 18.00 часа във всички основни, обединени, средни училища и профилирани и професионални гимназии на територията на областта или онлайн.
До 29.07. се обявяват списъците с приетите ученици на трети етап на класирането,а записване е на 31.07.2019 г.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *