HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

226 абитуриенти изпращат четирите гимназии в Разлог, на 24 май дефилират заедно по червения килим на площада

226 абитуриенти изпращат тази година четирите гимназии в Разлог. СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви” се разделя с един от най-силните си випуски. В училището завършват обща 55 зрелостници, а почти 2/3 от тях – 36, са с отличен успех. С пълно отличие завършват 15 зрелостници и 21 с успех над 5.50. Дали ще запазят високия резултат ще покажат оценките от предстоящите матури. Сред зрелостниците има вече и такива, които са приети да продължат обучението си в български и чуждестранни университети.
Сред най-изявените ученици е Борислава Елчинова от 12 “а” клас. Освен че завършва с пълно отличие, момичето е на прага да продължи обучението си в областта на медицината или фармацията. Тя е показала изключително високи резултати на предварителните кандидатстудентски изпити в два от най-предпочитаните университети в страната – Софийския университет и Медицинския университет, което почти й гарантира прием. Борислава Елчинова е изкарала 6.00 на изпитите по биология и в двата университета, а оценките й по химия са 5.81 в единия и 5.50 в другия.
В областта на медицината смята да продължи и другият пълен отличник – Ивайло Парев, който също е показал отлични резултати по химия и ООС на предварителните изпити. Списъкът продължава с финалистката от тазгодишната национална олимпиада по БЕЛ Мария Валеюва, която ще продължи обучението си в Софийския университет, където е постигнала отличен успех 5.63 на изпита по история и цивилизация.
Четирима са зрелостниците от класа, които ще продължат обучението си в чужбина. След показан отличен резултат на IELTS за Англия, където ще изучава компютърни науки, отлита Божидар Тренчев. Съучениците му Владимир Глушков и Таня Бонкова са преминали успешно пък TOEFL и също продължават обучението си в Холандия. Божидар Тренчев ще учи търговия в Business school в Ротердам, а Таня Бонкова предстои да избере университет. Изключителен е успехът на Георги Хаджиев, който ще учи бизнес администрация в Германия. Зрелостникът е показал отличен успех на изпита по немски, въпреки че той е вторият му език. Сред изявените ученици от класа са още Елена Георгиева и Асен Чилев.
Не по-малък е успехът и на зрелостниците от 12 “б” клас. Сред тях също има деца, които са показали отлични резултати на изпита по английски език за сертификати IELTS и Cambridge proficiency. С оферти да продължат обучението си в престижни университети във Великобритания са Мария Крънчева, която обаче все още не е взела окончателно решение дали да замине за чужбина, и Костадин Чакъров. Микробиология в Холандия е приета пък Галина Рупчина, а в Американския университет в Благоевград ще продължи Владимир Цуцуманов. Интересно направление за своето бъдеще е избрала другата отличничка – Анастасия Андриова, която след показан отличен успех на предварителните кандидатстудентски изпити в Софийския университет продължава обучението си там и ще изучава “Скандинавистика”. С оценка 6.00 от предварителните изпити в УНСС е Лилиана Григорова, която ще учи счетоводство. В същия университет отличен резултат е постигнала и Микаела Копанарова. Списъкът на отличниците се допълва още от Никола Пръчков, Румяна Спасова и Георги Ботев.
57 свои възпитаници изпраща пък Професионалната гимназия по транспорт. 21 от завършващите са с отличен успех и ще бъдат наградени на 24 май по време на официалната церемония по изпращане на знамето. Най-високо е постижението на 9 от зрелостниците, които са показали отличен успех през целия курс на обучение. Това са Ванеса Сеганова, Тодор Цирков, Даниела Бояджиева, Ирена Бельова и Марта Драговчева, всички от специалността “Оперативно счетоводство”. Четирима са и зрелостниците от специалността “Автотранспортна техника”. Изцяло мъжкият отбор на отличници – Георги Комаров, Атанас Атанасов, Борис Гундев и Георги Манушкин, вече са приети и студенти в Минно-геоложкия университет, заради показани високи резултати в регионалните и национални състезания по професии.
Другата гимназия в Разлог – ПГТХТ “Никола Стойчев”, изпраща 59 зрелостници. Двама от тях, завършващи специалността “Икономическа информатика” с пълно отличие преди матурите, също ще продължат обучението си в чужбина. Ралица Попова заминава за Англия, където ще учи “Международен бизнес и финанси”, а съученикът й Лъчезар Попов е приет “Бизнес мениджмънт” в Холандия. Трима са и зрелостниците от специалността “Организация на хотелиерството”, които завършват обучението си с пълно отличие – Изабела Найденова, Йорданка Юнчова и Николая Тумбева. 14 са пък зрелостниците от двата класа с успех над 5.50.
Четвъртата разложка гимназия – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, се разделя с 55 свои възпитаници. Шестима от тях – Ради Симонов, Мартин Йорданов, Георги Левенов, Ибрахим Шольов, Хюсеин Дурльов и единствената дама в мъжкия отбор Мария Марешева завършват с пълно отличие. Те са наградени с предметни награди и грамоти за постигнат отличен успех в последния им учебен ден.
Част от зрелостниците отпразнуваха в аванс завършването си с кръшни хора в центъра на Разлог.
Зрелостниците ще се съберат отново заедно на 24 май – деня на абитуриентските балове, когато по традиция ще дефилират в центъра на Разлог. Те ще минат по червения килим и арката от балони и ще се съберат на централния площад, където ще бъдат приветствани от кмета Красимир Герчев. На изпроводяк зрелостниците ще се насладят на атрактивна заря.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *