23 години затвор за българин, убил бебето и жена си в Англия

Българинът, който намушка съпругата си и 3-седмичния им син във Великобритания, получи 23 години затвор, съобщи Би Би Си.

27-годишният мъж се призна за виновен за убийство и опит за убийство по време на изслушването по-рано в Нюкасълския съд.

Денис Бейтула е намушкал сина си два пъти, след което е нападнал и съпругата си. Румънката Андреа е получила шест прободни рани.

След нападението Денис Бейтула е позвънил на спешен телефон. Когато на място в дома му пристигнала полиция, той само заявил: „Убих ги”.

Органите на реда открили ранените майка и бебе в къщата, в която живеело семейството. Те са откарани веднага в болница в много тежко състояние. Четири дни по-късно 3-седмичният Андрей е починал.

Според разследващите основният мотив за нападението е ревност. Денис Бейтула бил изключително властен и ревнив съпруг. Той забранил на съпругата си да се среща с нейни познати. Дори опитал да започне работа в нейната фирма, за да я държи под око. Напрежението в семейството ескалирало след появата на новороденото. Българинът изключително много се дразнел на вниманието, което Андре обръщала на сина им.

„Той не го е виждал като син, не е имал бащински чувства към него. За Бейтула детето е било съперник. Заради тази ревност и егоизъм той извършва това нападение”, заявиха от полицията.

Денис и Андреа се запознават през 2018 година във Великобритания. Няколко месеца по-късно румънката забременява.


Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *