23 паралелки за първи клас в община Кюстендил за новата учебна година

Община Кюстендил утвърди прием на първокласници в 23 паралелки в учебните заведения. Графикът за прием вече започна да се изпълнява от началото на седмицата. Родителите на бъдещите ученици в първи клас подават заявления и необходимите документи в избраните училища.
Всяко от школата е създало условия за безопасно осъществяване на кампанията. Основното е да се спазва социалната дистанция и всички изброени мерки от министъра на здравеопазването съгласно извънредната епидемична обстановка в страната. Родителите влизат в училищата през един вход и излизат през друг. На входа се прави дезинфекция и се допуска по един родител в стаите, където се подават документите. Остава задължително да се носят предпазни маски, ръкавици и собствена химикалка за попълване на документите.
От общинската управа посочват, че по-ранната дата за подаване на заявленията не дава предимство при класирането. Начинът на класиране е утвърден в действаща Наредба за прием на ученици в първи клас. Водещ остава критерият, който е близост на учебното заведение до постоянния и настоящ адрес на бъдещия ученик. Като втори етап от графика е обявяване на списъците с класираните ученици, което ще стане след 16 юни. Дните след датата са определени за записване.
Предвидени са и последващи срокове за обявяване на свободни места, подаване на заявления и класиране.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *