24 г. след смъртта й президент, владика и бивш прокурор в нов документален руски филм за Ванга

Първият президент на република Калмикия в Руската федерация и президент на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов започна активна рекламна кампания на най-новия филм за петричката пророчица леля Ванга, чиято премиера в Русия е насрочена за края на месец май. В Twitter Илюмжинов, чийто профил е следен от хиляди международни политици, бизнесмени и спортисти, написа:
“По покана на автора взех участие в новия руско-български проект – двусериен документален филм, посветен на великата българска пророчица, в който има много сензации, неизвестни факти, ексклузивни материали, включително и последната изповед на Ванга. Около нея днес има достатъчно много спекулации, но се надявам, по-скоро съм уверен, че новият руско-български филм с работно заглавие “Цялата истина за Ванга” ще развенчае много митове. Интервюто с владиката архиепископ Йоан е един от ключовите фрагменти в новия филм за Ванга”.
Под коментара си К. Илюмжинов е публикувал своя снимка с бившия игумен на Роженския манастир дядо Йоан, който от няколко години живее в Благоевград.
Политикът-шахматист всъщност е вдъхновител за най-новия филм за нашата пророчица, която е много известна и обичана в Рукия. Той се срещнал с нея в Рупите преди много години чрез сценариста и режисьор на филма Стоян Петров. Още на първата среща, когато бил едва 30-годишен бизнесмен, без всякакъв афинитет към политиката, Ванга му предсказала, че ще стане президент на страната си.
Освен интервюто с Йоан, който за пръв път проговаря за близките си отношения с петричката пророчица, във филма ще говорят още проф. Недим Генджев, шофьорът на леля Ванга – Жоро Търнаджиев, бившият петрички прокурор и осиновен син на пророчицата Димитър Вълчев, прессекретарят на Борис Елцин – Сергей Медведев, и много др. Във филма за пръв път ще се видят и чуят предстаказанията на Ванга за България, Русия, Америка и Япония, както и предупреждението й, че светът е на прага на Трета световна война
Премиерата на филма в София ще е в началото на юни, а предстои и излъчването му в САЩ и Канада, които също са проявили интерес към лентата.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

В Twitter президент Кирсан Илюмжинов публикува снимка с бившия игумен на Роженския манастир Йоан, който последен изповядал Ванга преди смъртта й през 1996 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *