25-годишен задигна лотарийни билети за над 81 000 лв.

25-годишен мъж е задържан за кражба на лотарийни билети за над 81 000 лв., съобщиха от ОДМВР – Плевен.

Във Второ РУ – Плевен е получен сигнал за разбит офис на фирма в Плевен на улица „Гургулят“. Мястото незабавно е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Установено е, че в помещението е проникнато на 17 януари чрез срязване на метална решетка и използване на неустановено техническо средство.

По информация на собственика са откраднати билети на „Националната лотария“ на обща стойност от 81 607 лева. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е прокурор. 

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени действия са проведени разпити на свидетели пред съдия. Назначени са експертизи. Извършени са претърсвания и изземвания, при които са открити част от инкриминираните билети, както и устройства, от които са проверявани билетите. Билетите били за различни игри.

Служителите на реда са изяснили, че от тях има спечелени талони и по част от тях са получени и изплатени печалби. Всички вещи са иззети и материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор. Установен е извършителят на престъплението – 25-годишен от Плевен.

Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство. С постановление на прокурор в РП – Плевен мъжът е задържан за срок до 72 часа и приведен в ареста. По документиране и разкриване на престъплението са работили служители от Второ РУ- Плевен, Пето – РУ СДВР, служители от ГДНП и ОДМВР – Плевен.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *