25 г. вестник “Струма” е информационният лидер на пазара в Югозапада

Четвъртвековен юбилей отпразнува голямото семейство на най-популярния регионален всекидневник в Югозапада в. „Струма“. 25 години на пазара, 7578 броя за читателите и нито един неизлязъл от печат поради технически или други причини – това е беглата равносметка, зад която обаче стоят огромните усилия на десетките репортери и технически специалисти.

Нулевият брой е отпечатан  на днешната дата – 24 април, 1992 г. /петък/ и  се раздава от журналистите  на хората безплатно. На 29 април /сряда/ на пазара тръгва брой №1 при цена 1.18 лв. И оттогава потокът от новини в „Струма“ никога не  е спирал да тече.

„Струма“ е марка, която всява респект сред политици, управници, бизнесмени, сред хора на изкуството, спорта… „Струма“ се е превърнала в еталон за актуална информация, на която читателите се доверяват вече 25 г.

„Изправете глави и се гордейте с това, което всички ние сме постигнали през годините. Докато читателите ни вярват, вестникът ще е жив“, с тези думи управителят Теодора Томова поздрави  колектива на вестника, който се събра за юбилейната снимка около празничната торта.

И тъй като в редакцията работят хора с дух и темперамент, купонът в ресторанта на хотел „Свети Никола“ в Сандански бързо тръгна на пълни обороти с хора и танци. И както във всяко голямо семейство, точно в полунощ вече имаше още един повод за празнуване – дългогодишният секретар Таня Георгиева почерпи за рождения си ден. Купонът продължи според неизменната традиция на вестника до първи петли, а по обяд екипът вече бе по работните си места в редакцията, за да поднесем днес новия брой на Вас, Читателите!

 

Преди 25 години група от 13 души напусна „Пиринско дело” и създаде първия частен ежедневник в Югозападна България – „Струма днес”

Вече четвърт век „Струма” е лидер сред регионалните медии. 25 години на върха! Този връх има цена и всички, работили през годините в екипа на вестник „Струма”, са понесли тежестта на успеха. Най-трудно бе на основателите начело с първия главен редактор Катя Илиева. Бяха времена на еуфория от демократичните промени, от новото начало. Но бяха и времена на тежка конкуренция, когато почти всеки кредитен милионер създаваше свой вестник – за престиж.

Успяхме с амбиция, с хъс, с много работа, с ентусиазъм и постоянство. С това, че бяхме като едно семейство. Тази сплотеност ни помогна да преминем през стресовите ситуации.

Успяхме, защото не забравихме основните си принципи в работата – професионализъм и уважение към Читателя!

Този юбилей ни задължава да не изменяме на тези принципи и на амбицията си вестник „Струма” да продължава да е номер №1. Задължава ни признателността към всички, работили в екипа, задължава ни и уважението към паметта на колегите, чийто живот угасна твърде рано. Всички те са част от историята на вестник „Струма”.

А мисията на екипа на „Струма” сега е с коректност и точност в работата да запазим уважението на Вас, нашите Читатели!

Главен редактор: АНЕЛИЯ ДЕСПОДСКА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *