HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

25 емблематични песни ще прозвучат на “Пирин фолк Сандански 2017”

25 емблематични песни от историята на престижния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство “Пирин фолк” ще прозвучат на сцената в Летния театър в Сандански по повод юбилейното му ХХV издание от 25 до 27 август. Всички те са били отличени с награди или са останали в сърцата на ценителите на македонската песен и се слушат и до днес.
На 25 август за пръв път ще се проведе “Детски Пирин фолк”.
В конкурсната вечер на 26 август на сцената ще се завърнат Сашка Васева, Георги Гоцев, Боби Бакалов, Гуна Иванова, Иван Гоцев.
В галавечерта своите емблематични песни ще изпълнят Севдалина и Валентин Спасови, Илия Луков, Румяна Попова, Лия, Цветелина, Благица Павловска.
Началото на всяка от фестивалните вечери е 20,30 ч. Билети може да се закупят в eventim.bg и партньорската им мрежа, а в Сандански – и в Туристически информационен център.
На сцената като водещ ще се завърне познатият и обичан Николай Николов. Той е водещ на десет издания на фестивала “Пирин фолк”. Първото му качване на сцената е през 2005 година.
“Благодарение на годините, в които се занимавах отблизо с “Пирин фолк”, успях да направя чудесни приятелства с много от изпълнителите. Радвам се, че всяка година фестивалът се променя и търпи развитие, но запазва основната линия и цел – да представя авторски песни на фолклорна македонска основа с темите и героите, които продължават да вълнуват публиката и зрителите. За първа година ще работя с екипа на директора Ненчо Касъмов и съм изключително поласкан от получената покана”, споделя Ники Николов.
На сцената в Летния театър до Ники Николов като водеща ще застане още едно познато и обичано лице – Даниела Колева. Тя ще е водещ за пети път на фестивала.
Освен много песни юбилейното издание на “Пирин фолк Сандански” ще предложи и богата танцова програма. На сцената в Летния театър през трите фестивални вечери ще се изявят над 100 танцьори. Хореографиите на конкурсните песни в “Детски Пирин фолк” са поверени на общински танцов състав “Празник” с ръководител Михаил Митрев от Сандански, както и на фолклорни танцови школи “Македонци” с ръководител Ралица Занчева. Емблематичните песни на 25 август ще са под танцовия съпровод на ансамбъл “Гайтан” с ръководител Йордан Николов от с. Първомай.
На 26 и 27 август танцовата хореография се поема от ансамбъл “Чинари” с художествен ръководител Асен Павлов.
Специално за зрителите на място в Летния театър на Сандански ще има и подгряваща програма. В нея ще вземат участие със свои изпълнения още благоевградският танцов клуб “Ритмика” с ръководител Асен Колев и ансамбъл за народни песни “Китка шарена” при читалище “Просвета” – с. Катунци с ръководител Евтим Зайков.
ИВАН ИВАНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *