ОбС разреши на дупнишкия бизнесмен В. Кацов 2 л/сек. Минерална вода в Сапарева баня да захранва бъдещия му балнеоложки комплекс за Е 15 млн. лв.

Общинските съветници в Сапарева баня разрешиха на политика  и бизнесмен от Дупница Вергил Кацов заедно със съдружника му Красимир Караиванов да ползват по 2 л/сек. минерална вода за срок от 5 г. за балнеоложкия комплекс на стойност от 15 млн. евро, който ще строят в курортния град. Общата им фирма „Ес Би Терме” започва изграждане на модерен балнеоложки център на метри от гейзера в Сапарева баня.

В. Кацов, който е и бивш общински съветник в ОбС – Дупница, показа на местните управници макет на балнеоложкия център, в който ще има хотелска част с 200 легла. „За ден през центъра ще  могат да преминават по около 3500 души, ползващи предлаганите услуги за лечение, рехабилитация и релакс. Хотелската част от комплекса, няма да може да поеме всички гости, които искат да останат за няколко дни, те ще се настаняват в къщи за гости и хотели в града”, мотивира искането си за 2 л/сек. минерална вода В. Кацов.

Всички общински съветници гласуваха със „за“ отпусната квота. Съветникът от опозицията Костадин Николов изрази опасение от решението: Инвеститори са необходими на Сапарева баня за развитие на балнеологията и туризма, но, колеги, трябва да внимаваме как раздаваме минералната вода, да не стане така, че в един момент да дойдат големи инвеститори и да няма вода за тях и да си отидат”, заяви К. Николов.

На излизане от заседателната зала Кацов заяви пред репортер на „Струма“: „Изгубихме година и половина да купим от държавата 4 дка от имота, който придобихме преди две години. Оказа се, че от 20 дка 4 дка от имота са на държавата и се наложи чрез Областна администрация да ги купим .Проектът е на стойност 15 млн. евро. Със съдружника ми в момента финализираме преговори с две банкови институции за кредитиране. 30% от средствата са собствени, останалите 70% са от кредити“, заяви В. Кацов.

В комплекса ще има няколко открити и закрити басейна,  кафенета, балнеология…

Цената на куб. м минерална вода в Сапарева баня в момента е 1,30 лв. с таксата за преноса.

Както „Струма“ писа, имотът, върху който ще се строи луксозният комплекс, беше закупен преди около 2 г. за над 1 млн. лв. Съдружник в покупката беше и боксьорът Кубрат Пулев, който впоследствие се отказа, като замени дела си срещу луксозната вила, която доведеният брат на Вергил Кацов придоби от Д. Владимиров – Мите Френскио.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *