26-годишната Н. Червенкова взе двуетажната Мощанска къща в кв. „Вароша” само за 234 лв. на месец, наемът на 30 кв.м за кафене на входа на поликлиниката скочи 4,5 пъти

26-годишната благоевградчанка Надежда Червенкова взе под наем за 5 години Мощанската къща в кв. „Вароша“ в Благоевград. Наемът, който тя предложи, е само 76 стотинки над минималната тръжна цена, обявена от общината. Младата дама се оказа единствен кандидат да наеме 2-етажната сграда, която е сред най-хубавите и най-запазени в кв. „Вароша“. В края на август Н. Червенкова чрез фирмата си „Пъпиаш“ ЕООД поиска ОбС да й предостави Мощанската къща с идея да направи в нея училище по мода, като го афишира като първия филиал в България на италианска образователна верига. Местният парламент реши  сградата, в която се провеждаха занятия с деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, да се обяви на търг. Началната цена за площта от 117 кв.м бе 233,24 лв. без ДДС, а предложеният от Н. Червенкова наем е 234 лв. без ДДС.

Обявата за търга за Мощанската къща бе публикувана на сайта на общината, но вероятно заради нечий пропуск е попаднала на задна страница, след поредица от обяви за проведени вече търгове. Вероятно това е и причината Червенкова да се окаже без конкуренция на две поредни наддавания.

Над 4,5 пъти скочи цената на 30 кв.м общинси терен на ул. „Славянска“, на входа на поликлиниката. Мястото е за поставяне на преместваем обект за кафе-аперитив, а началната цена бе 76,02 лв. без ДДС. Пет фирми се включиха в конкуренция: ЕТ „Стефка Стоименова-Сандрели“ с оферта от 81,20 лв. без ДДС, „Ивон 1979” ЕООД на Ивайло Стоилков с предложен наем от 80,90 лв., „Иван-1921“ ЕООД на Георги Байрактарски-Бари с предложение за 230 лв. и „БАС-71“ ЕООД на Борислав Аршинков с регистрация в с. Елешница – с най-висока оферта от 355 лв. без ДДС. Петата фирма „Антемос“ ЕООД, закупила тръжни документи, не представи оферта и отпадна от наддаването.

Спечелилият търга Б. Аршинков стопанисва и павилион за хранене при входа на закрития пазар в Благоевград. Той участва в още един търг, проведен вчера – за наем на 6 кв.м площ срещу съда в Благоевград за павилион за продажба на сладолед, но там загуби с оферта от 46 лв. без ДДС. Най-високата цена – 60 лв. без ДДС за месечен наем, предложи ЕТ „Венера-Стоян Ангелов“ на пенсионирания преди няколко месеца от Камерна опера валдхорнист Стоян Ангелов. ЕТ „Михаил Георгиев“ бе третият кандидат за мястото с оферта от 50 лв. без ДДС.

Комисията начело с директора на дирекция „Общинска собственост“ Р. Чорбаджийска проведе вчера и търг за продажба на 448 кв.м урегулиран поземлен имот в с. Покровник. Началната цена бе 12 719 лв., а участниците Бистра Абаджиева и Александър Манов предложиха съответно 12 720 лв. и 12 730 лв. без ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *