HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

26-г. фитнес инструктор стана земеделец, за да върне майка си от гурбет в Англия, засади 15 дка тикви

Кюстендилецът Милен Георгиев стана най-младият земеделски производител в региона, за да накара майка си да се върне от Англия. „Това е една от причините, която ме подтикна да се насоча към тази сфера. Искам майка ми да се прибере и да престане да чисти офиси и къщи в чужбина. Земеделието не изисква кой знае каква голяма инвестиция, а всяка година можеш да добавяш към разработеното. Захванах се с отглеждането на тикви, тъй като за тази култура тази година не се предвижда отпускане на субсидии. Това означава, че ще има пазар. Засадих четири сорта, които не са фуражни.  Имам и „американка“, която тийнейджърите използват за празника Хелоуин. Вървят добре, но когато стане време за бране, мисля да спя на полето в буса, за да ги опазя от набези“, сподели 26-годишният Милен.

Насажденията с тикви са в имот, който той купил миналата година. „Не искам да използвам земя под аренда, друго е, когато имаш собствен имот. Насадихме и сливи, но плодовете от тях ще берем другата година“, добавя още кюстендилецът. От 15 декара тикви, засадени в близко до града село, той очаква възвръщаемост на инвестицията в размер на 10 000 лева. Тиквите той отглежда по нова технология. “Всъщност това не е нова, а забравена стара. Около растенията се поставят камъни, които през деня се нагряват. След това през нощта се охлаждат и дават необходимата влага на растението”, коментира Милен.

Младият мъж е завършил Спортната академия, специалност кинезитерапия. В момента е фитнес инструктор в зала, а мечтата му е един ден да създаде собствена. Още 18-годишен Милен пък стана и най-младият кръводарител, като затова получи и награда от градоначалника Петър Паунов.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *