26 малки велосипедисти от Кюстендил въртяха педалите до село Шишковци

26 малки велосипедисти на възраст от 7 до 15 години и родители от Кюстендил се включиха в колопоход по маршрут Кюстендил – село Копиловци – село Шишковци. Колоната потегли от площад “Велбъжд”, водена от учителите по спортна подготовка в Обединения детски комплекс в областния град. За успешното провеждане на колопохода съдействаха и кариерните консултанти към комплекса.

В село Шишковци децата бяха посрещнати от кмета на селото Илияна Петрова. Участниците посетиха къщата-музей “Владимир Димитров-Майстора”. За безопасното протичане на колопохода допринесоха и екипите на РУП и Спешен център – Кюстендил.

Това бе първата изява през тази седмица от спортно-туристическия модул на Програмата за лятна работа на ОДК „Детско лято 2021“. Предстои провеждането на поход до м. Орлово гнездо в лесопарк Хисарлъка на 14 юли и екскурзия и пикник до с. Раждавица на 16 юли.

На 17 юли 2021 г. от 9:00 часа в лесопарк Хисарлъка – детската площадка при къщичката на Баба Яга, община Кюстендил и Обединен детски комплекс организират за децата и техните родители инициативата „Зелено семейно приключение“.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *