HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

27-годишна благоевградчанка се натрови със свръхдоза „Кордарон“ в апартамента си в кв. „Еленово”, спасиха я в реанимация

27-годишна благоевградчанка посегна на живота си, като погълна умишлено 2 блистера лекарства. Инцидентът станал рано сутринта в жилището й в кв. „Еленово“.

Младата жена е от Благоевград, но от години живее и работи в София. Прибрала се преди няколко дни, какво я е подтикнало към крайното решение, не е известно. Вчера сутринта изпила свръхдоза „Кордарон“, около нея имало две празни опаковки. Открил я баща й, който запазил самообладание и веднага с личен превоз я транспортирал до благоевградската болница.

„Младата жена е приета с остра интоксикация на организма, предприети са реанимационни действия за бързо овладяване на критичното й състояние, животът й вече е вън от опасност”, каза началникът на реанимация д-р Любимир Димитров. Той поясни, че се провежда интензивно лечение, точният броя на погълнатите медикаменти не е известен.

Ето какво поясни д-р Димитров: „При интоксикация страдат бъбречната функция и дихателната система, има риск от парализа на дихателния център. Изключително важно в такива случаи е да се разбере точно какво е изпито. От действията на близките и своевременната първа помощ зависи и изходът от ситуацията. Първото нещо, което трябва да направят близките, е да се обадят на Спешна помощ или да хоспитализират пациента в болницата”, каза д-р Димитров.
Какви са причините на младата жена, която е от уважавана благоевградска фамилия, да изпадне в тревожно разстройство и да посегне на живота си, не е известно, предстои консултация със специалисти.

Началникът на реанимация д-р Любомир Димитров допълни, че всеки ден постъпват пациенти в критично състояние, лежащо болните са 16, а отделението разполага само със 7 дихателни апарата, които са амортизирани и на повече от 15 години. „Тази медицинска техника е скъпоструваща, само един апарат е на стойност близо 50 000 лв.”, уточни д-р Димитров и апелира за помощ.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *