HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

27-годишният Владимир Шатев е избран за младежки лидер в Благоевград на партията на Веселин Марешки

27-годишният Владимир Шатев е избран за младежки лидер в Благоевград на партията на Веселин Марешки – „Воля”. Той е внук на бизнесмена Владимир Шатев, знакова фигура на СДС в миналото. Заедно с шефа на „Булгартабак холдинг” Петко Търпанов той беше в националното ръководство на СДП и сред ревностните радетели на синята партия. За себе си казва, че е костовист и когато бившият премиер Иван Костов идваше в Благоевград, не пропускаше да се види с него, гостувал е и в къщата му в Кресна. Владимир Шатев развиваше сериозен бизнес с износ на химически материали.

Сега щафетата е поета от внука му, който надгражда бизнеса и има фирма за търговия с ел. енергия. Докато върти фирмите, той следва и публична администрация в ЮЗУ, като тази година му предстои да се дипломира.

Връзката с университета не е прекъснал и Владимир Шатев-старши, който е дългогодишен председател на настоятелството на Правно-историческия факултет. Той беше сред поддръжниците на кандидата за кмет на ГЕРБ и ДСБ в Кресна Атанас Махлелиев, на когото осигури безрезервна подкрепа на кметската кампания в Кресна заради голямото приятелство с баща му, свещеника Стоян Махлелиев, но 25-г. конкурент изгуби от човека на левицата Николай Георгиев.

Сега Атанас Махлелиев е избран за лидер на националната младежката организация на гражданско сдружение „Воля“. Познанството му с бизнесмена Веселин Марешки е от варненския му период .

„Това е българският Тръмп, който знае как и има волята да промени политическата среда в България. Харесвам програмата на г-н Марешки, който се обяви за смяна на политическите фигури от миналото и показа, че ще даде път на младите. Имаме уверението му, че никой от старите лица на прехода няма да участва в листите. Интересът към нас е голям, тъй като ние ще бъдем голямата изненада на изборите”, убеден е Атанас Махлелиев.

Веселин Марешки ще се срещне с младежката организация от региона днес в Банско. В основата на новия политически проект на варненския бизнесмен има солидно присъствие на хора от Пиринския край, в това число и от Банско. В експертния съвет на „Воля” е банскалийката Калинка Ковачева, която ще консултира бизнесмена в ресор национална сигурност и международни отношения. Тя е компютърен инженер в Технически университет – София, но е работила като програмист в научен институт към Генералния щаб на Българската армия. Била е директор корпоративни отношения и изпълнителен директор на Атлантическия клуб в България. Ковачева твърди за себе си, че е единствената жена, която е посветена в 96-а масонска степен в Израел. Отговаряла за Балканите и Източна Европа в редица международни масонски организации.

На президентските избори Веселин Марешки участва като независим кандидат и получи 427 660 гласа, или 11%, като в Пиринско се класира на четвърто място с 15 056 гласа. Според запознати този резултат се дължи най-вече на групата в Банско, зад която стои председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов. Веселин Марешки ще разчита на това ядро и на предстоящите парламентарни избори, като важна роля се възлага на областния координатор на „Воля” Петрана Михайлова, която отговаря за аптеките му в Пиринско. Тя е само на 33 години, живее в Благоевград и никога не се е занимавала с политика.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *