HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

27-г. сандчанин арестуван заради измама с мобилен телефон на хазяйката

27-годишен санданчанин бе арестуван за измама с телефон. Атанас Ранов попадна под прицела на закона като съучастник в схема, замислена от неговия съгражданин Радослав Маджиров. Той предложил на хазяйката си Елена Бакалова, при която бил на квартира в Благоевград, да сключи на нейно име договор за мобилен телефон „Галакси“  на стойносг 741 лв., а той щял да го изплаща. Двамата завели възрастната жена до магазина на мобилния оператор и след като договорът бил сключен, напуснали квартирата. Впоследствие тя разбрала, че е измамена от квартирантите, които се представили с други имена пред нея. В хода на разследването благоевградските полицаи установили самоличността на двамата санданчани, които са обвинени за измама. Радослав Маджиров е извън страната и е обявен за издирване с европейска заповед за арест. Атанас Ранов е бил разпитан няколко пъти и твърди, че няма нищо общо със случая. Прокурор Ивайло Филипов счита, че от събраните доказателства може да се направи извод, че е съучастник в престъплението, било с бездействието си или със затвърждаване на заблуждението във възрастната жена, която е разпознала двамата мъже. От проследяването на телефонната комуникация на Ранов било установено, че той поддържал активна връзка с Маджиров.

„Има данни, но не и безспорни доказателства, за съучастие в извършеното престъпление”, заяви адвокат Георги Качорев, който до миналата година беше прокурор. Той пледира за по-лека мярка, като изтъкна, че родителите на неговия подзащитен са починали, живее с баба си, за която полага грижи.  Освен това имал здравословен проблем.

Д-р Георгиев, който е  извършил съдебномедицинската експертиза на обвиняемия, обаче счита, че оплакванията му от апандисит  не са сериозни и не се налага спешно лечение.  Атанас Ранов обясни, че е работил в частна охранителна фирма, но без трудов договор, твърди още, че заплатата му щяла да бъде запорирана заради висящ  кредит, който баща му изтеглил за лекарства на онкологично болната му майка. Двамата му родители починали преди 7 години, а задължението останало. След анализа на доказателствата съдия Екатерина Николова счете, че макар да е с чисто съдебно минало, има опасност да извърши друго престъпление, и го остави в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *