27 учители в Кюстендилска област са с положителни проби на Ковид-19

31 души  са новозаразени с Ковид-19 в Кюстендилска област  през последните 24 часа, съобщават от Областния кризисен щаб. Положителни проби за инфекцията са дали 14 лица от община Кюстендил, 13 от община Дупница, 2-ма от община Рила, има по един новозаразен в общините Кочериново и Трекляно.

В 16 училища и 5 детски градини от областта има заразени и  карантинирани учители, ученици, помощен персонал и деца, сочат данните на РУО – Кюстендил. 27 учители има до момента  заразени в областта с коронавирус, от тях трима новозаразени  са в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ и един  учител в 6 ОУ – Кюстендил. В Първо ОУ има и 7 контактни учители. Един новозаразен ученик има в Първо ОУ и един от ЕГ „Д-р Петър Берон“. Четирима  са новозаразените от непедагогическия персонал  в областта. 7 ученици в областта са с коронавирус и 278 са карантинирани.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил хоспитализираните са вече 23-ма. Един от пациентите е интубиран и в крайно тежко състояние, петима други са в тежко, съобщават от болницата.

В Ковид отделението на общинската болница в Дупница са настанени за лечение 16 души. Трима от пациентите са в средно тежко състояние, информират от болничното заведение.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *