Топ теми

28 кандидатите за шефските постове в 6 училища от Пиринско, най-много – 7, са желаещите да оглавят Гимназията по строителство в Благоевград

28 кандидати се конкурират за шефските постове в 6 училища в Пиринско. Както „Струма“ писа, със заповед на началника на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов бяха обявени конкурси за директори на училища, чиито настоящи ръководители отговарят на условия за пенсиониране и/или са временно изпълняващи длъжността. След изтичане срока за подаване на документите стана ясно, че за разлика от предишните конкурси, проведени през лятото, когато за обявените 11 места имаше 16 кандидати, сега броят е значително по-голям.

Най-много – 7 човека, са желаещите да застанат начело на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски” в Благоевград. Там след пенсионирането на предишния директор инж. Дочка Караджова от 3 години временно изпълняващ длъжността е инж. Евтимка Митева, а самата тя отговаря на условията за пенсиониране.

За мястото на настоящата шефка на СУ „Никола Й. Вапцаров” в Хаджидимово Марина Боянина, която също отговаря на условията за пенсиониране, кандидатите са 4-ма, а за  СУ „Св. Климент Охридски” в Слащен са 5-има.

За  I ОУ „Кочо Мавродиев“ в Петрич, където след пенсионирането на дългогодишния ръководител Димитър Влахов през 2015 г. се смениха 3-ма временно изпълняващи – от учителката по история Севда Георгиева, през преподавателя по физическо възпитание и спорт Иван Стоилов до настоящия вр.и.д. директор Аспарух Въчков, претендентите за поста са 6-има.

Най-малко, съответно по трима, са кандидатите за директори на СУ „Антон Попов“ – Петрич и Професионалната техническа гимназия в Сандански. По повод течащия в момента първи етап от конкурса – допускане по документи, началникът на РУО Ивайло Златанов коментира, че комисия разглежда документите на кандидатите и до края на идващата седмица ще бъде изготвен протоколът с допуснатите до участие в предстоящите писмен и устен изпит.

Самият тест за определяне нивото на общите компетентности, основните познания на кандидатите и интервю ще се проведат до края на този месец – ноември.

Сред необходимите условия за заемане на длъжността са не по-малко от 5 години учителски трудов стаж, познаване и прилагане на нормативните актове – общо 6 закона, два кодекса /на труда и за социалното осигуряване/, 30 наредби, както и общия регламент за защитата на личните данни (GDPR) на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз в сила от 25 май 2018 г.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *