280 абсолвенти от Правно-историческия факултет на ЮЗУ се дипломираха, с диплома 6.00 петричанката, бъдещ младши адвокат, И. Динева отличник на 28-ия випуск

280 бакалаври и магистри от 28-ия випуск на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Н. Рилски” – Благоевград получиха своите дипломи на официална церемония в аулата на УК I. Тържествената част започна с посрещане на знамето и на ръководството на факултета.

„Измина твърде бързо времето от деня, в който, изпълнени с ентусиазъм и интелектуално любопитство, прекрачихте прага на нашия факултет. Днес вие завършвате специалности, които обогатяват универсалното познание и подкрепят утвърждаването в България на нов вид европейско мислене и европейски стандарти. Споделям гордостта ви от постигнатото и радостта от перспективите, които се откриват пред вас“, обърна се към абсолвентите деканът проф. Габриела Белова, която бе придружавана от двамата зам. декани – доц. Н. Попов и доц. Д. Велева, и научния секретар доц. Г. Георгиева.

Завършващите студенти поздрави и кметът на Благоевград Методи Байкушев, който сподели, че през 2008 г. е преподавал „Гражданско процесуално право“ във факултета и това е било началото на неговата кариера като адвокат.

„Искам да ви дам три прости съвета за вашите кариери оттук нататък. Важно е, когато избирате какво да правите, къде точно да работите и към кой екип да се присъедините, да ви водят единствено ценностите.

Когато изберете даден екип, задачата ви е да станете незаменими и всички да мечтаят да работят с вас.

Не подценявайте нито едно усилие, не се пестете. Сега е моментът да се впуснете в живота. Последният ми съвет към вас е: Бъдете смели и правете това, което в момента ви харесва! Аз съм уверен във възможностите както на целия преподавателски състав, така и на студентите, че вие ще докажете, че ПИФ е един от най-добрите факултети в България. Вярвам, че много от вас ще бъдат на върха на историите на успеха“, каза Методи Байкушев.

На церемонията присъстваха и областният управител Георги Динев, представители на правосъдната система, академичната общност. Специален гост бе художникът Андрей Янев, който заедно със зам. ректора по образователни дейности – магистърски програми и продължаващо обучение, доц. Илия Недин връчиха дипломите на отличниците.

Общо 21 абсолвенти, завършващи с успех над 5.50, бяха отличени с плакети. Випуск 2023 г. се гордее с пълен отличник в лицето на петричанката Илина Динева, завършваща специалност „Право“ без нито една петица.

„Най-големите предизвикателства по време на следването ми бяха свързани с усвояването на теорията и придобиването на опит. Зад тази диплома и постигнатия успех стои много труд и дисциплина, но  положените усилия винаги се отблагодаряват“, сподели в разговор с репортер на „Струма“ отличничката и с усмивка допълни, че след полагането на предстоящия й изпит за юридическа правоспособност би искала да се реализира като младши адвокат. От името на абсолвентите И. Динева отправи думи на благодарност към преподавателите.

Сред отличените с плакет бе и Виолета Секулова от Благоевград, която се дипломира като бакалавър по „Публична администрация“ и продължава с магистратура по „Национална сигурност“. Гордостта и радостта си от постигнатия отличен успех и, разбира се, придобитите знания изрази и Кристина Ангеловска от Северна Мекедония, завършваща „Международни отношения“.

„Избрах „Връзки с обществеността“, защото това е специалност, даваща широко поле за реализация. Имах възможност да създам много нови приятелства и да се уча от прекрасни преподаватели“, категорична бе друга от отличничките – Елина Котиркова от Банско.

Че след бакалавърската си степен по „Национална сигурност“ в момента следва магистратура по криминална психология, сподели Анита Щерева от Дупница.

Сред магистрите по „Национална сигурност“ е благоевградчанинът Костантин Митев. Той сподели, че е бил запленен от самата материя и воден от патриотични нотки, е избрал специалност /по която има и бакалавърска степен/, за да защитава, доколкото и с каквото може, интересите на България.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам...

    Тези от съкратения курс на привилегированата “ректорска“ булка ли са?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *