29-г. Илия Илиев – Тарантулата е арестувания за наглия обир на банковия клон в КАТ – Благоевград

Криминалнопроявеният благоевградчанин Илия Илиев – Тарантулата е арестувания за наглия обир на банковия клон в сградата на КАТ – Благоевград.  29-годишният мъж бе разкрит за няколко часа, след кражбата. Той е направил пълни самопризнания и е показaл местата на които е заровил откраднатите пари – 16 000 лева и 3000 евро. При разбиването на банковото гише Тарантулата се е порязъл и е оставил следи.

Мотивът за престъплението е дългове. Веднага след обира Илия Илиев – Тарантулата е откупил от заложна къща лаптопа си и други вещи. Предстои внасяне на мярка за неотклонение.

Както struma.bg писа, банков клон, намиращ се в сградата на КАТ – Благоевград, бе обран миналата нощ. Илия Павлов – Тарантулата влязъл през вратата на пункта за извършване на технически прегледи, счупили са стъклото на гишето, след което са измъкнали малката метална каса, влачил я по коридора към пункта за технически прегледи върху одеяло, за да не вдигат шум.

На двора е изхвърлил одеялото, след което е пъхнал касата в чувал, минал е през служебния паркинг, прехвърлил се е през оградата и  излезъл на зелената площ между КАТ и Професионалната гимназия по икономика.

На местопроизшествието вчера бе извършен оглед от криминалисти, които събраха веществени доказателства. Огледът под гимназията приключи в 10.20 часа, касата не бе открита там. Помещението, в което се намира обраната каса, бе отворено за посетители в 9.45 часа. В обраната каса, която функционира като банков клон, се плащат глобите, както и таксите за извършените услуги от КАТ при регистрация, технически прегледи и други.

Бетина Георгиева

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *