Топ теми

29-г. петричанин Любо: Заради пътуване в САЩ с брат ми се отказах от „Игри на волята” миналата година, проверих си нервите след два месеца в една кола с него

Изненадващата елиминация на Любо от племето на Жътварите в „Игри на волята“ като че ли беше един от най-емоционалните моменти досега в шоуто. Просто защото той беше един от големите любимци – и на своите опоненти, и на публиката. 29-годишният инженер по индустриална автоматизация Любомир Костов от Петрич спечели всички тези симпатии с нещо много просто и на пръв поглед дори обикновено – просто беше човек! Признаваше грешките си, признаваше, когато някой е по-добър от него или племето му, играеше с чест и доблест, а в отношенията си с другите винаги показваше, че е сговорчив човек, за когото скандалите и интригите са нещо чуждо. 

Любомир разказва, че е искал да се запише за кастинг за първия сезон на риалити формата, но обещание към брат му за голямо пътуване в САЩ е променило плановете му. Решил е да изпита себе си и отношенията с един от най-близките му хора, а впоследствие да се пробва в приключенското предаване – сравнява връзката им с тези на Екатерина и Йоанна.

„Реших да опитам с брат ми. Залогът беше, ако мога да издържа с него два месеца в една кола, защото буквално живеехме в нея, значи съм готов за „Игри на волята”. Проверих колко могат да ми издържат нервите”, с усмивка разказва той.  

 • Разбрахме, че не се ядосваш, че си отпаднал на крачка от финала. Защо тогава се записа за участие в “Игри на волята”?
 • Не ме беше яд, защото бях доволен от представянето си и стигнах толкова далеч. Една от причините, за да се запиша, беше, за да се тествам в по-екстремни условия – дали ще издържа на глад, дали ще мога да се сработя с хора, които ще са ми конкуренти. Вторичната причина беше наградата. Ако ги бях спечелил, щях да ги вложа в моята фирма и нейното разрастване. Но тази награда никога не е била водещата причина. 
 • Беше сред най-позитивните участници в шоуто. Около теб нямаше нито интриги, нито пък участваше в скандали. Как успя да се предпазиш от тях?
 • И в живота си съм такъв човек, мога да се разбирам с всякакви хора.  Работата ми е свързана с комуникация – общувам с много хора от различни държави и се налага да се сработваме. Просто характерът ми е такъв, не съм конфликтен, разбирам всеки един човек. В шоуто знаех, че това е игра, и това също ми помогна да не се ядосвам и да не приемам нещата твърде лично. Просто бях дошъл да играя и затова можех да разбера всеки от останалите играчи. 
 • След сливането на племената имахте 8 поредни загуби от Рибарите. Въпреки това обаче мнозина от Жътварите ги упрекваха, че са играли нечестно и са печелели без феърплей. Ти споделяш ли това мнение? 
 • Рибарите спечелиха абсолютно честно и по правилата. Това, че в една от битките, когато трябваше да се изключи един състезател, и те решиха това да е жена, пак си беше по правилата. Целта на отборите е да побеждават и щом е в рамките на позволеното, не значи, че са направили манипулация или са спечелили нечестно. Просто бяха по-добри, а ние – контузени, изнемощели, гладни. Но и това не е оправдание, бяхме на Реката, защото загубихме битка.
 • След като напусна шоуто, повечето участници от Игрите написаха много силни и мили думи за теб. Как успя да си спечелиш толкова много симпатизанти, и то сред хора, които са ти опоненти?
 • Аз също бях много приятно изненадан от тази подкрепа. Но аз винаги съм играл честно, винаги съм поздравявал и питал дали нещо не съм им направил, за да се извиня. Просто се държах съвсем човешки с всички. На терена се раздавах, това също са забелязали. Никога не съм си позволявал да направя нещо, което не е по правилата, или пък да обидя някого. Явно това е било забелязано. 
 • Има ли нещо, за което да съжаляваш, че си направил или не си направил в игрите?
 • Аз знам, че съм малко по-нетърпелив. Винаги съм бил такъв. Накрая това ми изигра лоша шега. Мислех, че съм си взел поука от предишна битка. Когато видях задачата на капитанската битка, разбрах, че ще се изисква малко повече спокойствие и търпение. Накрая, естествено, пак избързах.
 • Кой остава твоят фаворит за наградата от „Игри на волята“?
 • Аз от много отдавна подкрепям Джери и се надявам тя да стигне колкото се може по-напред. Ще се радвам всеки един от Жътварите да спечели, все пак много време се борихме един до друг. А от Рибарите фаворитът ми е Милен. Той е добър човек и играч, харесвам и поведението му.  
 • Неведнъж си казвал, че Джери е пример за младите. Ти какъв беше, когато беше на нейните години?
 • Със сигурност не съм бил толкова ориентиран в това какво искам, колкото е тя. Много съм впечатлен от нея, от начина, по който се държи. На нейните години имах някаква идея какво искам да се случи занапред, но не в такъв детайл. Затова казвам, че тя може да бъде пример за нейните връстници, но и за по-големите дори.
 • Разкажи ни малко повече за това какъв си извън „Игри на волята” – с какво се занимаваш, какво обичаш да правиш? Разбрахме, че сега работиш в Словакия, как се случи това?
 • В Словакия съм, защото там имам проект. Иначе си работя в България. Занимавам се с автоматизация на индустриални предприятия. Правим софтуер тук, в София, но когато той е готов, го въвеждаме в експлоатация на място във фабриката. Освен това се занимавам и с фотография, видеообработка. Първоначално това ми беше хоби, но по-късно се превърна и в работа. Цял живот се занимавам и със спорт. 
 • От story-тата ти в Instagram разбрахме, че си и добър приятел с Дани Петканов. Можеш ли да ни разкажеш историята на това приятелство?
 • Познаваме се от 5-6 години. Бившата ми приятелка и Алекс Петканова бяха приятелки от университета. Така се запознах и с Дани, много си допаднахме, имаме сходни характери и хумор. Постепенно станахме доста близки. След това имахме и общи проекти. Сега си продължаваме с приятелството.
 • Каза „бивша приятелка“, а от коментари в официалната страница на Игрите пък видяхме, че имаш и доста фенки. Имат ли на какво да се надяват, или сърцето ти вече е заето?
 • А, не, не! Аз съм си сериозен мъж и съм имал две сериозни приятелки. Едната е бившата ми, с която бяхме заедно 9 години. В момента съм в сериозна връзка от 2 години.
 • В Instagram профила ти видяхме и снимка със Стоянка Мутафова. Какъв е твоят личен спомен с нея?
 • Аз й бях личен видеограф, снимах нейни участия с идеята да има документален материал за нея, ако някога се реши да се направи филм за нея. Такъв човек като нея никога не съм срещал. До последно беше с много бистър ум, разказваше много интересни истории и си спомняше всичко до последния детайл. Тя излизаше на сцената до последно. Снимах всичко около нея, което се случваше. Голямо впечатление ми правеше, че преди да излезе на сцената, й беше трудно да се движи, но стъпвайки на сцената, аз виждах човек с 20-30 г. по-млад. Там ставаше чудо, тя ставаше друг човек. 
 • И за финал: какво ти предстои оттук насетне?
 • В професионален план си продължавам развитието на фирмата. Имаме планове за разрастване, въпреки тежките условия в момента. За радост в нашия бранш има доста търсене и работа. А пък в личен план следващата стъпка, която ми предстои, е създаване на семейство. Живи и здрави, надявам се и до това да стигнем!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *