296 кандидат-гимназисти в Пиринско класирани на втория етап

Министерството на образованието и науката изнесе резултатите от второто класиране след VII клас вчера. Те са публикувани на сайта на МОН и могат да се проверят на адрес: https://priem.mon.bg/. Проверката се осъществява с входящия номер и код.

От близо 3000 ученици, завършващи основно образование в Пиринско, 296 са класираните на втория етап, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Благоевград. Те следва да се запишат в училищата, в които са приети, с оригиналните документи от 13 до 17 юли. Учениците, които са класирани и не се запишат, не запазват местата си.

Обявяването на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране се осъществява до 19.07. За ученици, които не са кандидатствали до момента, както и неуспелите да се класират и неудовлетворени от втория етап на класирането и незаписали се ученици (или изтеглили си документите от училището, в което са приети и са се записали), съществува възможност за участие в трети етап на класиране. Желанията могат да се подредят отново съобразно останалите свободни места. Важно е да се знае, че в този случай ученикът не запазва мястото си в училището, в което е приет и записан на второ класиране, за разлика от първо към второ класиране.

Подаването на документи за участие в трети етап на класиране е във времето 20-24.07.2018 г.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *