3 благоевградски фирми с оферти срещу 1,5 млн. лв. да ремонтират ул. „Цар Симеон“ в Петрич, само софиянци навити да бетонират дерето в Кавракирово срещу 1,3 млн. лв.

3 фирми подадоха оферти за поръчка на община Петрич, по която прогнозната стойност е 1 250 000 лв. без ДДС, или 1,5 млн. лв. Сумата е предвидена за ремонта на уличната и водопроводната мрежа на ул. „Цар Симеон“ – гр. Петрич и трябва да стигне за доставка и монтаж на 1900 линейни метра тръби, полагане на 19 646 кубика плътен асфалтобетон с дебелина 5 см, на 205 метра бетонови бордюри, направата на 480 кв.м хоризонтална маркировка и поставянето на 15 броя пътни знаци.

Фирмите, чиито оферти комисията по организиране на конкурса за избор на изпълнител прие без забележки, са мощните строителни компании „Грома холд“ ЕООД с регистрация в благоевградското с. Бело поле и „Растер юг“ ЕООД на благоевградчаните Антон Муртов и Радослав Костов.

Третия комплект документи внесе фирмата на тотомилионера Николай Динков – „ВИП Трейъд енд Билд“ ЕООД, която от миналата година не пропуска участие в нито една голяма обществена поръчка на община Петрич. Поради различни непълноти комисиите непрекъснато я отстраняват и фирмата неизменно пуска жалба срещу петричкия кмет Димитър Бръчков в Комисията за защита на конкуренцията, като до момента не е успяла да стопира нито една поръчка.

И този път се оказва, че „ВИП Трейъд енд Билд“ е подала непълни и неясни документи. Според членовете на комисията по прегледа им те въобще не успели да установят разполага ли благоевградският тотомилионер с технически ръководител, отговорник контрол по качество и 2-ма отговорници по безопасност и здраве в строителството, и ако в екипа му има такива хора, то имат ли същите документи за професионален опит на тези постове. Засега Н. Динков-Нинджата има възможност да си допълни офертата с исканата му информация, но ако не успее да се вмести в срока, най-вероятно ще подаде за пореден път жалба в КЗК, където до момента има 3 висящи производства от него все срещу община Петрич.

1 141 307.95 лв. без ДДС, или близо 1,3 млн. лв. обществен ресурс е на път да усвои столичното обединение ДЗЗД „Еко Алди 2020“, представлявано от Събка Христова и включващо двете софийски дружества „Еко строй проект“ ЕООД и „Алди комерс груп“ ЕООД.

Обединението се яви единствен кандидат да направи аварийното възстановяване на коритото на дерето на с. Кавракирово и да възстанови моста над него. В планираните дейности има изграждане на бетонова стена с височина 2.80 м и бетониране дъното на дерето.

В обединението „Еко строй проект“ ще отговаря за окомплектоването на документите по поръчката и последващия контрол, а „Алди комерс груп“ ЕООД ще изпълнява строителната част на заданието.

Всеки момент се очаква общината да обяви и обществена поръчка за оградата около новия градски парк, след като преди дни тя взе разрешително от РИОСВ – Благоевград за направата й. Става въпрос за ограждането на имот с площ 54 256 кв.м, достъпът до който се осъществява от двете централни петрички улици „Рокфелер“ и „Генерал Тодоров“. В момента паркът е ограден с ламаринени листове, които трябва да бъдат подменени с плетена затревена мрежа или ажурни оградни пана с обща дължина 725 м. В оградата трябва да бъдат монтирани 4 врати, осигуряващи достъпа до парка.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Николай Динков
А. Муртов
Р. Костов

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *