3 бързи лека при запушен нос

Запушеният нос е едно от най-честите неразположения по време на настинка и грип. Причината за затрудненото дишане се дължи на възпаление на вътрешните мембрани на ноздрите. Важно е навреме да предприемем мерки, които да облекчат хремата и да намалят риска от развитието на други инфекции. Споделяме 3 бързи лека при запушен нос, които доказано помагат. Сложете на котлона тенджера с малко вода.

След като заври, я махнете, сложете я на огнеупорна поставка и добавете 4 супени лъжици оцет. Вдишайте от изпаренията, като не забравяйте да покриете главата си с кърпа. За втората рецепта разрежете на две една скилидка чесън и съвсем внимателно поставете едната в едната ноздра, а другата половина – в другата ноздра. Усещането е неприятно, но този домашен трик със сигурност ще облекчи неразположенията ви.

Бъдете внимателни и не вдишвайте рязко. Хрянът има парлив вкус, който помага да отпушите синусите и да намалите възпалението. На ситно ренде настържете малко от билката и я смесете с една супена лъжица мед. Поставете сместа на езика, вдишайте през носа няколко пъти, докато усетите действието на хряна и преглътнете.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *