HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

3 витамина, които помагат да отслабнем

Един от най-ефективните начини да отслабнете, е да следвате стриктно активна програма за редуциране на теглото, която включва много упражнения и диета, богата на хранителни вещества. Всички знаем, че витамините ни дават повече енергия, засилват имунитета ни, но те също така спомагат и за отслабването.

Кои са 3-те най-добрите витамина, които ще ви помогнат да влезете в перфектна форма?

Витамин В комплекс

Това е група от 8 важни витамини, всеки от които служи на тялото по различни начини. Те играят важна роля за подпомагане загубата на тегло, защото спомагат на тялото да превърне въглехидратите в енергия.

Също така помагат на черния дроб да елиминира токсините, подобряват храносмилането и допринасят за метаболизирането на мазнините. Намаляват вредното въздействие на стреса върху организма и риска от емоционално хранене.

Витамин D

Според изследвания, пациенти с наднормено тегло, които са приемали витамин D под формата на хранителна добавка, са редуцирали много по-успешно теглото си в сравнение с тези, които не са.  Витамин D може също така да подобри усвояването на калций, което също може да помогне при загубата на тегло.

Витамин С

Проучванията показват, че витамин С може да допринесе за загуба на тегло, чрез подобряване на резултатите от упражненията, увеличаване на енергията и повишаване на изгарянето на калории. Установено е, че и дефицитът на витамин С забавя метаболизма и допринася за покачване на телесното тегло.

Други важни за здравето елементи, които могат да ви помогнат в отслабването са:

Калций –  калция играе важна роля при разграждането и съхранението на мазнини.

Хром – хромът е необходим за отслабване, защото помага на тялото да разгражда мазнините и въглехидратите. Той също така контролира нивата на инсулина.

Цинк – цинкът е необходим за правилната функция на щитовидната жлеза, както и регулирането на инсулина. Лошата функция на всеки един от тях може значително да попречи на добрия метаболизъм.

Коензим Q10 –  поддържа енергийните ви нива и помага да изгаряте повече мазнини, отколкото бихте могли без неговия прием.

Рибено масло – Рибеното масло е съставено от омега-3 мастни киселини. Омега-3 са добре известни със своите ползи за здравето, включително понижаване на холестерола и подобряване на цялостното здраве на сърцето. Освен това подпомагат и изгарянето на калории.

Пробиотици – Знаете ли, че хората с наднормено тегло имат напълно различни чревни бактерии, отколкото тези с нормално? Нарушената чревна флора може да забави процеса на сваляне на излишните килограми, затова добавете към диетата си повече храни богати на пробиотици.az-jenata.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *