3 години затвор за петричанин, ограбил екскурзиантка гъркиня

Петричанин бе осъден на 3 години затвор за грабеж на възрастна гъркиня. 23-годишният Кирчо Борисов бе признат за виновен за дръзкото нападение на 72-годишната Зои Пападополу от Солун, на която издърпал от врата златен синджир. Тя била на еднодневна екскурзия в Петрич и с нейна приятелка седнали на пейка в градинката до магазин „Билла“, за да изчакат да се събере групата с гърци, която трябвало да отпътува с автобус за Сандански. Докато двете жени си приказвали, покрай тях минал непознат мургав мъж, който издърпал златния синджир с два кръста от врата на гъркинята. Жената усетила болка, кръстчетата паднали на земята, а нападателят хукнал да бяга. Той бил забелязан от полицаите Ангел Пешев и Бойчо Костов, които около 12.30 ч. извършвали обход със служебен автомобил на централната градска част. Костов спрял колата, а Пешев се затичал след крадеца, който обаче успял да се изплъзне. Малко по-късно след проведените издирвателни действия извършителят е задържан, а при обиска в полицейското управление в джоба на анцуга му са открити парчета от злато.

Той е разпознат от другата гъркиня, която успяла да види в лице мургавия нападател, отскубнал златния синджир с тегло 9 грама, който бе оценен на 336 лв.

Кирчо Борисов е от ромски произход, безработен, неграмотен, който като непълнолетен бил осъждан 5 пъти за кражби и грабежи, два от които на чужденци. За последния грабеж той бе изправен пред Районен съд – Петрич и след като призна вината си, получи наказание 3 години „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Междувременно в хода на разследването за грабежа той бил осъден на половин година затвор за кражба на мобилен телефон на петричанка, извършена няколко месеца преди това в крайградско лозе, за която се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА   

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *