3-годишно момченце отново е в обятията на баща си след дълга битка

В Националната галерия “Квадрат 500” започва благотворително наддаване в подкрепа на уязвимите българчета. То е по инициатива на фондация “За нашите деца”.

Тяхната мисия е да помагат на семействата в риск. Сред тях е и баща, който след дълга битка успя отново да прегърне тригодишния си син.

Преди три години социалните решават съдбата на малкия Виктор. От родилното момченцето е настанено в институция, защото родителите му не можели да се грижат за него.

„Не го пожелавам на никой, това е все едно да откъснат част от вас”, сподели бащата на момченцето Георги, цитиран от Нова телевизия.

Виктор е далеч не само от родителите си, но и от по-голямата си сестра. След известно време в дома момченцето изпратено при приемно семейство. Баща му се надявал да е добре и да е при добри хора.

Георги обаче не може да се примири с раздялата. Готов е на всичко, за да е отново със сина си. „Всичко беше някак си празно, дори нямаше и заради какво да се усмихна.

Ръка му подава фондация “За нашите деца” и центъра й за обществена подкрепа. С тяхна помощ след тригодишна битка Георги успява да си върне Виктор.

„ Получих не само финансова помощ, но и психологическа”, казва бащата.

Момченцето се прибира у дома преди по-малко от година.  Сега мъжът се грижи сам и за двете си деца и се моли никога повече да не преминава през това изпитание.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *