3 г. от смъртта на Трифон Иванов

На 13 февруари се навършват 3 години от смъртта на легендарния футболист на “Етър” и България Трифон Иванов. Бивши съотборници и фенове на железния защитник се събраха пред паметната плоча на стадион “Ивайло” във Велико Търново, за да почетат паметта му. Трифон почива на 13 февруари 2016 г., след като бе покосен от масивен инфаркт. С ръкопляскания, едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на признателност, десетки си спомниха за Туньо, който вече рита в небесния отбор на великите, предава 24 часа.

“Спомени много, като започнеш още от детските ни години с лагерите във Вонеща вода, с бяганията по снеговете, с майтапите, които той обичаше да прави, с остригванията, които треньорите ни правиха, за да ни научат на ред и дисциплина. Един спомен – в типично негов стил, за трето и четвърто място, когато трябваше да тръгнем, ние го чакахме Трифчо, защото той още не беше се събудил и станал от празнувания, но го изчакахме и в края на краищата започна мача с нас”, разказа Красимир Балъков. Трифон Иванов беше голям човек и приятел, разказа Игор Бакьов, който беше негов секретар, докато “железният” беше ръководител на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.”Той ме доведе във Футболния съюз, той беше човекът, който ми отвори вратите към футбола. Не мога да кажа, че е бил шеф, той беше като приятел. Истински човек, едно голямо сърце. Липсва на абсолютно всички”, каза Игор Бакьов.

Трифон Иванов беше един от най-уважаваните и ценени футболисти от всички фенове без значение на клубната им принадлежност, единодушни са запалянковците. “Той остана като легенда на българския футбол не само, защото имаше добри футболни успехи, а защото преди всичко беше добър човек. Той остана и работи във Велико Търново – градът, който го създаде като футболист, който го създаде като личност”, коментира Пламен Геров от фенклуба на “Етър”. Ежегодно във Велико Търново се провежда детско-юношески турнир на името на Трифон Иванов, а общината учреди специална награда в негова памет за най-добрия млад защитник.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *