3 г. след като Майстор Миро затвори заведението край Усойка, собствениците на мотела не успяха да намерят купувач, запретнаха ръкави сами да посрещат гости

Собствениците на мотела в дупнишкото село Усойка, който придоби популярност около заведението на Майстор Миро, 3 г. след като сръбският готвач го затвори не могат да намерят кандидат да купи имота им. До решението му се стигна след пускането на АМ “Струма”, която не минава вече край имота.
Йордан и Любка Асенови от Дупница обявиха мотела за продан, като поискаха за двуетажната сграда 200 000 лв., но купувач не се появи. Свалиха цената на 150 000 лв., но кандидати пак няма.
Преди време Л. Асенова сподели, че гърци искат да купят мотела на много ниска цена и в крайна сметка до сделка не се стигна. За да не се руши сградата, построена преди 10-ина години, семейството започна основно почистване с намерението да приема гости за нощувка срещу 45 лв. на стая. Първите посетители се оказаха ученици в Духовното училище в София.
Пред репортер на “Струма” собственичката Л. Асенова призна: “Вече не ни се работи със съпруга ми. Чувстваме, че остаряваме, но след като не се намери купувач за мотела, решихме да отдаваме под наем стаите на втория етаж. Имаше много желаещи да купят сградата, но за жълти стотинки”.
Йордан и Любка Асенови са собственици на два магазина за месо и риба в центъра на Дупница.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *