3 дни главната улица в с. Бистрица наводнена от избил водопровод, докато ВиК реагира

Водопроводът на главната улица в дупнишкото с. Бистрица изби и три дни питейна вода тече по пътя, по който непрекъснато преминават лека автомобили, автобуси и пешеходци.

Водата бликнала във вторник следобед пред къщите на главната улица. Стопаните веднага позвънили във ВиК – Дупница и съобщили за бликналата вода. От там им отговорили, че ще изпратят работници да отстранят аварията, но те пристигнали едва вчера.

Кметът на с. Бистрица К. Огненски заяви, че се е обаждал няколко пъти във ВиК и все му обещавали, че веднага пращат багер и работници.

Вчера за няколко часа беше затруднено движението по главната улица на селото, докато аварията бъде отстранена. Леки коли и автобуси минаваха само по едното пътно платно. По същата улица се минава за детската градина в селото.

Както “Струма” писа, проблемът с питейната вода в селото е сериозен. Ако в единия квартал има вода в чешмите, в другия няма, въпреки че водохващането за Дупница е над с. Бистрица и с водата от реката се захранва почти цяла Дупница. Често обаче водопроводът аварира, тъй като е полаган през 50-те години на миналия век.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *