3 знака, че той е ЕГОИСТ

Егоизмът е поведение, което се обуславя от мисълта за собствена полза и изгода. То рядко или никога не включва жестове към другите, като обикновено желанието на индивида да задоволи собствените си стремежи причинява дискомфорт на околните.

Срещаме се и общуваме с хора, които проявяват егоизъм всеки ден, но вероятно се очаква, че онези, с които имаме близки отношения не би трябвало да изграждат цялото си поведение на база лична изгода.

Ако вие се чувствате късметлийка, която се е захванала точно с такъв тип човек, погледнете следващите няколко критерия, по които със сигурност ще определите дали ТОЙ е егоист:

1. В началото той е страхотен

Нормално е когато един мъж ви хареса да проявява интерес и внимание, но когато нещата изглеждат твърде невероятни още от първата среща, значи има нещо гнило.

Той се появява с красив букет, води ви в страхотен ресторант, настоява да плати всичко и постоянно ви прави комплименти?

Това звучи страхотно, но подобно поведение означава, че той ви иска на всяка цена и възможно най-бързо. Защо? Защото той знае, че съвсем скоро ще си покаже рогата.

2. Той често създава дистанция

Егоистите гледат да не създават твърде близки отношения с хората, за да имат възможност да се отдръпнат, ако евентуално някой иска нещо от тях.

Вероятно той предпочита да ви търси, когато има нужда, но не отговаря на вашите обаждания? А когато почувствате че връзката започва да потръгва, той ненадейно изчезва или ви казва, че трябва да се разделите.

Това е възможно най-типичното поведение на един егоист, който явно усеща, че идва момент, когато нещо се изисква от него и просто решава да избяга.

3. Споделянето винаги създава грижи

Вие споделяте някакви лични неща с него, но от всяка дума той успява да открие изгода за себе си и да иска нещо.

Той опитва да се разполага със свободното ви време като ви нагърбва с неговите задачи, и прави сметка на парите ви, ако научи с какъв бюджет разполагате.

Възползва се от вашата слабост и увлечение към него, а вие често се чувствате измамени и обидени от подобно отношение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *